11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialUn deputat condamnat de ICCJ a demisionat pentru a nu...

Un deputat condamnat de ICCJ a demisionat pentru a nu strica imaginea Parlamentului

Deputatul neafiliat Florin Popescu și-a anunțat, miercuri, demisia din Camera Deputaților, informează Agerpres.

El susține că a făcut acest gest pentru a nu aduce un prejudiciu de imagine Camerei Deputaților, în condiţiile în care, în decembrie 2015, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat în dosarul în care a fost acuzat că a cerut zeci de tone de pui grill pe care le-a distribuit în scop electoral la alegerile locale din 2012. 

“Consider că este un gest normal, pentru a nu împiedica buna desfăşurare a activităţilor parlamentare şi pentru a nu aduce un prejudiciu de imagine Parlamentului. Consider că este normal să-mi dau demisia din Parlament, întrucât această condamnare evident că reprezintă un semnal negativ şi asupra mea, şi asupra Parlamentului. Or eu nu vreau şi niciodată în activitatea pe care am avut-o nu am vrut să aduc niciun prejudiciu statului român”, a afirmat Popescu, la Camera Deputaţilor. 

Întrebat dacă intenţionează să mai candideze pentru un nou mandat după ce îşi clarifică problemele în justiţie, el a răspuns: “Categoric nu. Am o vârstă, am făcut 20 de ani politică. Am avut nişte realizări şi politice şi administrative. Însă este vremea să vină o altă generaţie, cu alt suflu, cu alte mentalităţi. Eu, la 48 de ani, după 20 de ani de luptă, simt nevoia odihnei. Şi eu, şi familia mea”. 

Cât despre relaţia sa cu fostul preşedinte Traian Băsescu şi cu deputatul Elena Udrea, Popescu a spus: “Nu vreau să comentez nici despre domnul preşedinte, nici despre doamna deputat Elena Udrea, nici despre altcineva. Cu domnul preşedinte am vorbit ultima dată în octombrie sau noiembrie anul trecut. Cu doamna Udrea ultima dată ne-am văzut la tribunal, întâmplarea a făcut să fim în bănci diferite. Dânsa, ca de obicei, cu o bancă înaintea mea”. 

El spune că pleacă din politică “cu o amestecătură de gusturi” – “şi gust de dulceaţă de trandafir, are şi gust de caisă, are şi câte un gust amar din când în când”. 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...
Ultima oră
Pe aceeași temă