15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAnchetă la Penitenciarul Giurgiu, după moartea suspectă a unui deţinut

Anchetă la Penitenciarul Giurgiu, după moartea suspectă a unui deţinut

Avocatul Poporului face o anchetă la Penitenciarul Giurgiu, după ce un deţinut, care mai avea doar câteva săptămâni de detenţie, a fost găsit spânzurat, informează Mediafax.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi a declanşat ancheta de la Penitenciarul Giurgiu pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs decesul deţinutului, conform unui comunicat de presă remis vineri.

Citeşte şi: Iași: Avocatul Poporului anchetează cazul copilului bătut de o educatoare

Deţinutul, care mai avea doar câteva săptămâni de detenţie, a fost găsit spânzurat, iar părinţii acestuia susţin că ar fi ucis, întrucât nu ar fi avut niciun motiv să se sinucidă, a precizat sursa citată.

El a fost găsit de agentul supraveghetor, care a anunţat echipele de salvare, însă, în ciuda manevrelor de resuscitare, nu a mai putut fi salvat.

Citeşte şi: Avocatul Poporului declanșează o anchetă în cazul Ridzi

Avocatul Poporului a mai arătat că ancheta are loc ca urmare a informaţiilor apărute în presă şi vizează respectarea articolului 22 din Constituţie privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică.

 

 

Cele mai citite

Comerţul agroalimentar al Uniunii Europene, excedent de cinci miliarde de euro în ianuarie 2024

Comerţul agroalimentar din UE a înregistrat o evoluţie pozitivă în luna ianuarie 2024, conform celui mai recent raport lunar privind evoluția importurilor și a...

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...

Nicuşor Dan şi Dreapta Unită au depus candidaturile la Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a depus joi candidatura pentru un nou mandat, iar alături de el s-au aflat liderii Alianţei Dreapta Unită, care au...
Ultima oră
Pe aceeași temă