12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialUn director APIA și alte două persoane, în incompatibilitate sau conflict de...

Un director APIA și alte două persoane, în incompatibilitate sau conflict de interese

Trei funcționari publici, printre care și directorul executiv APIA Maramureș, Ioan-Florin Urs, au fost găsiți în stare de incompatibilitate sau conflict de interese de Agenția Națională de Integritate (ANI).

ANI precizează, într-un comunicat de presă, că Ioan-Florin Urs s-a implicat, în calitate de director executiv, în procesul de aprobare a cererilor de finanţare depuse de o societate comercială ce are ca activitate principală pomicultura şi cultura altor plante fructifere şi la care deţine acţiuni, ceea ce reprezintă un caz de conflict de interese administrativ. 

Bogdan Cristian Georgescu, poliţist în cadrul Poliţiei Locale a Sectorului 5 din Bucureşti, a fost găsit în incompatibilitate. Potrivit inspectorilor de integritate, el s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 1 mai 2013 – 19 octombrie 2015, întrucât a exercitat simultan şi funcţia de director executiv al Direcţiei de Pază Bunuri şi Prelucrare Date din cadrul aceleiaşi instituţii. 

Tot în incompatibilitate a fost găsit Anastase Barbu, consilier juridic în cadrul Primăriei Căzăneşti, judeţul Ialomiţa. El s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 7 octombrie 2013 – 31 decembrie 2015, întrucât a deţinut simultan cu funcţia publică de consilier juridic în cadrul Primăriei Oraşului Căzăneşti şi calitatea de mediator autorizat în cadrul unui cabinet de mediator. 

„Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Ene Florea, Gheorghe Marin, Purcel Ion şi Ţoca Adrian nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare", informează sursa citată.

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă