16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialUn elev de 14 ani din Huși a ajuns la spital, după...

Un elev de 14 ani din Huși a ajuns la spital, după ce i s-a făcut rău la cursuri. Medicii au descoperit că băiatul avea o alcoolemie de 2,16 la mie

 

Un elev de 14 ani, de la o școală generală din municipiul Huși, a ajuns la spital, după ce i s-a făcut rău în timpul cursurilor. Astfel, echipajul medical de la Ambulanță a descoperit băiatul avea o alcoolemie de 2,16 g/litru alcool pur în sânge, potrivit presei locale.

Potrivit site-ului Estnews.ro, secretara școlii a observat că băiatul nu se simțea bine, astfel că a sunat la numărul de urgență 112 și a solicitat intervenția unui echipaj medical.

„Echipajul nostru deplasat la intervenție a constatat că minorul de 14 ani mirosea a alcool. Cadrele medicale nu au reușit să afle ce băutură a consumat elevul. Diagnosticul a fost de intoxicație voluntară cu etanol”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, medicul Dan Ungureanu.

Astfel, elevul de 14 ani a fost transportat la Spitalul Municipal de Urgență Huși pentru tratament medical. Potrivit News.ro, specialiştii Spitalului Municipal Huşi au determinat o alcoolemie de 2,16 g/litru alcool pur în sânge.

Reprezentanţii Şcolii „Mihail Sadoveanu” Huşi nu au reuşit să stabilească ce băuturi a consumat elevul înainte de a ajunge la şcoală.

„Copilul nu este cunoscut ca un elev problemă, locuind cu bunica sa care se ocupă de creşterea şi îngrijirea minorului. Elevul susţine că nu a băut în şcoală şi nici că nu-şi mai aminteşte ce anume ar fi consumat şi, mai ales, cu cine”, a declarat, miercuri, pentru News.ro inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Copilul de 14 ani, elev în clasa a VIII-a, va fi dus la cabinetul de consiliere al unităţii de învăţământ în momentul în care va reveni la cursuri.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vaslui nu au putut fi contactați pentru a-și exprima un punct de vedere cu privire la acest caz.

 

Cele mai citite

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...
Ultima oră
Pe aceeași temă