19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialUn fost consilier al lui Gelu Olteanu a fost audiat la DNA,...

Un fost consilier al lui Gelu Olteanu a fost audiat la DNA, în calitate de martor

Corneliu Alexandru, fost consilier al lui Gelu Oltean în perioada în care acesta era şef al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) a fost audiat, luni dimineața, de procurorii anticorupție, în calitate de martor, informează News.ro.

Potrivit unor surse judiciare, Corneliu Alexandru ar fi dat declarații despre un telefon pe care l-a folosit cât a lucrat la în cadrul Departamentului de Informații și Protecție Internă şi care ar fi fost cumpărat din fonduri operative nelegal cheltuite de foşti şefi ai instituţiei.

El a plecat de la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în jurul orei 11.00. La ieșire, nu a făcut declarații cu privire la audierea sa.

Potrivit surselor citate, Corneliu Alexandru le-ar fi spus procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie că nu cunoaşte modalitatea de achiziţionare a respectivului telefon, pe care l-a şi predat când a plecat din DIPI.

Corneliu Alexandru a fost timp de aproximativ trei săptămâni consilierul lui Gelu Oltean, în perioada în care acesta a fost şeful Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă. Gelu Oltean a fost şef al DIPI până în anul 2014.

Direcţia Naţională Anticorupţie anunţa, în 29 august, că sunt urmăriţi penal şase foşti şefi ai DIPI – Gelu Olean, Rareş Văduva, Gheorghe Nicolae, Nelu Zărnică, Gheorghe Popa şi Ioan-Dorin Popa -, pentru infracţiuni precum deturnare de fonduri, fals intelectual, abuz în serviciu şi delapidare.

Anchetatorii îl acuză pe Gelu Oltean că, în cursul anului 2014, şi-ae fi însuşit suma de 15.000 de lei, iar pentru aceasta, într-un raport întocmit ulterior, ar fi atestat în fals existenţa unor cheltuieli operative.

Dosarul este disjuns din cel în care sunt judecaţi fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea, fostul şef al DIPI Gheorghe Nicolae şi fostul său adjunct Nelu Zărnică. Aceştia sunt acuzaţi că ar fi cumpărat, pentru protecţia demnitarilor, un autoturism Audi A8 cu bani care erau destinaţi doar pentru achiziţii necesare în cazuri de combatere a corupţiei, dar maşina a fost folosită doar de fostul ministru Gabriel Oprea, din 21 august până în octombrie 2015. 

 

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă