15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialUn german care pretindea că este avocat și își deschisese un cabinet...

Un german care pretindea că este avocat și își deschisese un cabinet în Brăila, a fost arestat. El reușise să înșele mai multe persoane

Un cetăţean german care pretindea că este avocat şi deschisese în Brăila, în mod fictiv, un cabinet de avocatură, a fost arestat, alături de un alt german, cei doi fiind acuzaţi că, împreună cu încă o persoană, membră a aceleiaşi grupări infracţionale, au înşelat cu sume importante de bani mai mulţi cetăţeni de pe teritoriul Germaniei, arată News.ro.

Arestările s-au făcut după ce, joi, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale – Inspectoratul General al Poliţiei Române şi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au făcut două percheziţii la locuinţele din Brăila a doi cetăţeni germani, bănuiţi de fals de documente, oamenii legii punând în executare două mandate europene de arestare emise pe numele acestora.

Investigaţiile poliţiştilor au relevat că, în cursul anului 2016, mai mulţi cetăţeni germani ar fi obţinut bani, în mod ilegal, înşelând alte persoane, pe teritoriul Germaniei, folosindu-se de calităţi false.

Cei în cauză ar fi confecţionat documente emise de instituţii ale statului german, cu care s-ar fi legitimat în faţa unor autorităţi sau persoane fizice, obţinând diferite avantaje. Astfel, ar fi indus în eroare mai mulţi cetăţeni germani spunându-le că, pentru asigurarea unor proprietăţi, trebuie să achite diferite sume de bani.

La data de 29 martie, în baza delegării Parchetului, poliţiştii români, însoţiţi de doi reprezentanţi ai Poliţiei Germane şi de ofiţerul de legătură al Bundeskriminalamt la Bucureşti, au făcut două percheziţii domiciliare în Brăila, la doi cetăţeni germani. În acelaşi timp, pe teritoriul Germaniei, au fost făcute alte zece percheziţii.

În urma descinderilor, au fost identificate numeroase documente falsificate pe care cei în cauză le-ar fi folosit pe teritoriile României şi Germaniei, respectiv paşapoarte, apostile, acte oficiale, ştampile false, precum şi armament şi muniţie pentru care nu deţineau documentele legale.

În acest caz, au fost puse în executare trei mandate de arestare, dintre care două în România în baza unor mandate europene de arestare emise de către autorităţile germane.

Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...
Ultima oră
Pe aceeași temă