12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialUn marş pentru unirea Moldovei cu România va avea loc duminică

Un marş pentru unirea Moldovei cu România va avea loc duminică

Platforma Civică Acţiunea 2012 va organiza, duminică, cea mai amplă manifestaţie stradală pentru unirea Republicii Moldova cu România.

”Mii de steaguri tricolore şi mesaje personalizate pentru fraţii de peste Prut vor fi purtate de către manifestanţii pentru Basarabia din faţa Guvernului României până la Palatul Parlamentului”, potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei, remis redacţiei.

Scopul manifestaţiei este de a ”transforma unirea într-o prioritate naţională”, iar participanţii la manifestaţie vor solicita adoptarea acestui proiectul legislativ de către Parlamentul României.

Totodată, manifestanţii vor ieşi în stradă în semn de sprijin faţă de restricţiile comerciale impuse Moldovei de către Rusia.

,,Deportări, înfometări, crime şi mai recent embargo-ul la importul de vinuri sunt câteva dintre metodele prin care Rusia a încercat să îi înstrăineze pe români de români. Îi aşteptăm pe toţi bucureştenii să vină la eveniment cu un steag naţional pentru a arăta că tricolorul ne uneşte pe toţi”, a declarat co-preşedinte al Platformei Civice Acţiunea 2012, Mihai Nicolae.

Cele mai citite

UTA lui Mircea Rednic a „topit” Oțelul, la Arad

UTA Arad s-a impus cu scorul de 3-1 în fața formației Oţelul Galaţi, pe teren propriu, în etapa a șasea a play-out-ului Ligii 1. Toate...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță, iar Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis că traficul global de pasageri va...

DARURI PENTRU COPII DIN PARTEA ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

În apropierea  sărbătorilor pascale, copiii îngrijiți în cadrul Centrului de zi ”Arlechino” și cei din Centrul de zi pentru copii cu dizabilități, ambele din...
Ultima oră
Pe aceeași temă