18.9 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialUn medic din Slobozia, prins în FLAGRANT când primea mită

Un medic din Slobozia, prins în FLAGRANT când primea mită

Un medic de la Comisia de Expertiză medicală de la Spitalul Judeţean Slobozia a fost prins în flagrant, joi, când primea mită, informează Mediafax.

Procurorii au făcut, miercuri, trei percheziţii, între care una la sediul unei instituţii publice şi două descinderi domiciliare într-un dosar în care fac cercetări cu privire la infracţiuni de luare şi dare de mită, fapte comise în cursul acestui an, potrivit informaţiilor oficiale date publicităţii de Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa.

Conform reprezentanţilor Poliţiei Ialomiţa, în acest dosar a fost prins în flagrant, joi, un funcţionar public în timp ce primea mită “pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu”.

Poliţiştii spun că în acelaşi dosar un alt funcţionar este cercetat pentru fapte similare.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că descinderile poliţiştilor şi procurorilor au avut loc la sediul Spitalului Judeţean din Slobozia, mai exact la Comisia de Expertiză medicală care funcţionează în cadrul acestui spital.

Potrivit surselor citate, vizaţi de anchetă sunt doi medici experţi în cadrul comisiei, suspectaţi că emiteau certificate medicale necesare dosarelor de pensionare unor persoane care nu ar fi avut acest drept.

Sursele judiciare spun că zeci de persoane ar fi dat mită celor doi medici vizaţi de anchetă.

Anchetatorii din acest dosar au mandate de aducere pe numele a aproximativ o sută de persoane, iar unele dintre acestea au fost deja aduse şi sunt audiate, joi după-amiază, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa.

Surse judiciare spun că medicul prins în flagrant va fi reţinut în acest dosar, iar din cabinetul său poliţiştii au ridicat numeroase bunuri primite mită pentru a elibera documente medicale false.

Cele mai citite

BEC a stabilit ordinea pe buletine de vot la alegerile europarlamentare

Biroul Electoral Central a stabilit, luni, prin tragere la sorţi, număru de ordine de pe buletinele de vot a partidelor politice, alianţelor electorale, alianţelor...

Fascinația Jackpot-urilor: povești reale din Las Vegas și legende din lumea filmului

În fiecare domeniu există cuvinte specializate care își fac loc în limbajul uzual și devin cunoscute pentru toată lumea. Un astfel de cuvânt este...
Ultima oră
Pe aceeași temă