8.7 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialDosarul BRD: Adrian Sârbu, Sorin Roșca Stănescu și Elena Udrea, cercetați pentru...

Dosarul BRD: Adrian Sârbu, Sorin Roșca Stănescu și Elena Udrea, cercetați pentru împrumuturi cu acte false

UPDATE: Sorin Roșca Stănescu, Adrian Sârbu și Elena Udrea sunt cercetați într-un nou dosar, cel al împrumuturilor luate de la BRD. 28 de persoane  sunt cercetate în acest dosar, susțin surse judiciare. 

Astfel, SRS ar fi luat un împrumut de patru milioane de dolari, iar Sârbu, trei milioane de euro. Dosarul este instrumentat de DIICOT.

Pentru Elena Udrea, procurorii DIICOT au transmis dosarul la DNA, care cecetează cum a luat deputata împrumut pentru un teren. Udrea ar fi luat împrumut 3,8 milioane de euro, girat cu un teren supraevaluat.

Citeşte şi: Ce spune Elena Udrea despre acuzaţiile din dosarul BRD

UPDATE 9:44:  Sorin Roșca Stănescu a ajuns, în jurul orei 9.44, la sediul DIICOT, unde i se va aduce la cunoștință că este anchetat într-un nou dosar penal. 

———-

Procurorii vor deschide un nou dosar penal pentru Adrian Sârbu și Sorin Roșcă Stănescu. Anchetatorii susțin că aceștia ar fi luat credite cu acte false. 

Adrian Sârbu a fost adus din Arestul Capitalei pentru a fi audiat. Cel mai probabil i se va aduce la cunostinta acest nou dosar. Și Sorin Roșca Stănescu este așteptat în cursul acestei zile la sediul DIICOT. 

Creditele ar fi fost luate de la BRD în anul  2008.

Anchetatorii susțin că omul de afaceri Adrian Sârbu ar fi luat un credit de la BRD de 4 milioane de dolari și ar fi girat pentru sumă cu un contract de management încheiat cu un grup de presă internațional.

 Fostul senator Sorin Roșcă Staneascu ar fi contractat un credit pentru investiții de trei miliioane de euro. Rațele nu au fost achitate, iar garanțiile depuse au fost insuficiente pentru că bancă să poată recupera banii 

Cele mai citite

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

Alexandru Maxim, spectacol în Turcia! Românul a dat un gol și a pasat decisiv în victoria lui Gaziantep

Mijlocaşul român Alexandru Maxim a contribuit decisiv la victoria echipei sale, Gaziantep FK, cu scorul de 2-0, în fața formației Kasimpaşa, din etapa a...
Ultima oră
Pe aceeași temă