13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialUn nou protest se pregătește la București, sub deviza "În democrație, corupții...

Un nou protest se pregătește la București, sub deviza “În democrație, corupții stau la pușcărie”

Un nou miting de protest se va desfășura duminică seară în București, locul ales fiind, de această dată, platoul din fața Palatului Parlamentului.

Acțiunea va purta deviza “În democrație, corupții stau la pușcărie”, informează anunțul postat pe Facebook.

Protestul se va desfășura duminică seară, între orele 18 – 21 iar principalul obiectiv este blocarea amendamentelor la Legea grațierii propuse de senatorul PSD Șerban Nicolae.

“OUG 13 revine pe filieră parlamentară. PSD intenţionează să graţieze faptele de corupţie. Este esenţa prescurtată a amendamentelor propuse de senatorul PSD Şerban Nicolae”, explică anunțul postat pe Internet.


Citește și: O nouă propunere controversată a pesedistului Șerban Nicolae. Cum încearcă șeful Comisiei Juridice să-i grațieze pe corupți

Printre amendamentele lui Șerban Nicolae, care vor fi discutate la Comisia juridică a Senatului, se numără posibilitatea grațierii faptelor de abuz în serviciu. Concret, Șerban Nicolae a propus eliminarea din lista pedepselor care nu se grațiază a celor prevăzute în articolul 297 al Codului Penal, referitoare la grațiere.


Legea grațierii a fost elaborată de fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, provocând controverse după ce, în faza inițială, erau grațiate inclusiv pedepsele de abuz în serviciu. Ulterior, s-a renunțat la această prevedere iar proiectul a fost trimis Parlamentului, în loc să fie aprobat prin ordonanță de urgență.

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Irina Begu, în sferturile de finală ale turneului WTA din Antalya

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 125 de la Antalya, după ce a învins-o în două seturi pe croata...
Ultima oră
Pe aceeași temă