11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFOTO: Nou protest la Universitate, împotriva OUG privind graţierea şi modificarea Codului...

FOTO: Nou protest la Universitate, împotriva OUG privind graţierea şi modificarea Codului penal. Protestatarii s-au prins în Hora Unirii în jurul fântânii de la Universitate

UPDATE 19.00: Aproximativ 150 de persoane protestează în Piața Universității, potrivit News.ro.

Manifestanţii scandează: „Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta”, „PSD, ciuma roşie”, „ALDE şi PSD, aceeaşi mizerie”, „Jos Iordache”.

18.20: Aproximativ 50 de persoane protestează, marți seara, la fântâna de la Universitate față de proiectele privind grațierea și modificarea Codurilor penale, potrivit Agerpres.

Protestatarii poartă pancarte cu mesaje cum ar fi „Statul de drept nu se negociază”, „Nu grațierii și amnistiei” sau „DNA, DNA noi suntem de partea ta”. Se scandează printre altele „Nu corupție, ci justiție. Protestatarii s-au prins în Hora Unirii în jurul fântânii de la Universitate. Zona în care se află protestatarii este supravegheată de forțe de ordine aparținând Jandarmeriei și Poliției.

17.14: Până la ora 17.00, și-au anunțat participarea la protest 344 de persoane, iar alte 921 sunt interesate. Invitații la manifestații au primit 4,9 mii de persoane.


Pe reţele sociale este anunţat un nou protest împotriva proiectelor de Ordonanţă de Urgenţă privind graţierea şi modificarea Codului. Evenimentul va avea loc marţi, de la ora 17.00, în Piaţa Universităţii din Capitală.

“Astăzi (marţi, n.r.) expiră termenul de şapte zile de discuţii publice pe baza Ordonanţei privind graţierea şi amnistia, ceea ce noi nu am văzut să se întâmple. Drept urmare, ne strângem la Universitate astăzi, 24.01.2017, începând cu ora 17.00 şi pornim într-un marş spre Guvern”, se arată într-o postare pe pagina evenimentului.

Proteste au mai avut loc şi duminică, atât în Capitală, cât şi în mai multe oraşe din ţară şi din afara graniţelor.

La protestul din Bucureşti au participat peste 20.000 de oameni, care au mărşăluit din Piaţa Universităţii spre Piaţa Victoriei şi apoi la sediul PSD din Kiseleff. În Piaţa Universităţii s-a aflat, timp de aproximativ 15 minute, şi preşedintele Klaus Iohannis, care a spus că este inadmisibil să fie schimbate legile în modul în care se intenţionează şi că oamenii au de ce să fie indignaţi.


Citeşte şi: FOTO + VIDEO. Proteste de amploare în toată țara, față de legea grațierii. În București, 30.000 de români au scandat în fața sediului PSD: ”Dragnea, nu uita, așteptăm și cartea ta”. Klaus Iohannis, baie de mulțime în Piața Universității. Dragnea a acuzat o lovitură de stat. Cioloș: Oamenii au idealuri

Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă, duminică seara, ca să protesteze contra legii grațierii și modificării Codurilor Penale. Protestatarii au strigat ”PSD, ciuma roșie”, ”DNA să vină să vă ia”, ”Dragnea, nu uita, așteptăm și cartea ta”. 


Citeşte şi: VIDEO. Președintele Klaus Iohannis, în mijlocul protestului de la Universitate: Zeci de politicieni cu probleme penale vor să slăbească statul de drept, este inadmisibil

Președintele Klaus Iohannis a plecat de la protestul care se desfășoară în centrul Bucureștiului după ce s-a aflat, timp de circa 15 minute, în mijlocul demonstranților, s-a urcat în mașina oficială, dar a coborât din nou și a revenit între protestatari.


Citeşte şi: Cum s-a întors PSD la manipulările din anii 1990. „Lovitura de stat”, „legionarii”, presupușii bani luați de manifestanți – inventate de Iliescu, reeșapate de Dragnea

Zecii de mii de oameni au ieșit în stradă în București și marile orașe pentru a cere guvernului controlat de Liviu Dragnea să renunțe la ordonanțele referitoare la grațiere și la modificarea Codului Penal. Liderii PSD și televiziunile apropiate nu au discutat solicitările manifestanților, ci au răs-puns cu atacuri și mani-pulări.


Citeşte şi: Liviu Dragnea, după mitingul de la București: Președintele Iohannis a fost în fruntea unei noi mineriade

Liderul PSD, Liviu Dragnea, susține că mitingul de la București, la care au participat peste 30.000 de oameni, ar fi fost o tentativă de lovitură de stat.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă