12 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialUn nou termen în dosarul Gala Bute

Un nou termen în dosarul Gala Bute

Elena Udrea va merge luni, la ora 13.00, la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde are loc un nou termen în dosarul "Gala Bute".

Astfel, magistrații vor decide dacă se impune modificarea măsurilor preventive în cazul inculpaților din acest dosar.

Fosta ministră a Dezvoltării și Turismului, Elena Udrea, a fost trimisă în judecată, în dosarul Gala Bute. Deputata este cercetată, în acest dosar, pentru luarea de mită și trafic de influență.

Alături de Udrea, în faţa instanţei au ajuns şi fostul ministru Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Georghe Nastasia, fostul director al Companiei Naționale de Investiții Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroagă.

Fosta ministră Elena Udrea este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului "Gala Bute" de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

În acest dosar, Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie. Fostul ministru este acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

 

Cele mai citite

Hezbollah: Locuitorii strămutați israelieni se pot întoarce acasă dacă se încheie războiul

Şeful grupării insurgente libaneze Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a declarat luni că locuitorii din nordul Israelului care s-au refugiat în alte zone din ţară...

Finala Ligii Campionilor va fi arbitrată de slovenul Slavko Vincic

Finala Ligii Campionilor din acest an, care va opune pe stadionul Wembley echipele Real Madrid și Borussia Dortmund, va fi condusă la centru de...

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene se laudă cu proiectele din ultimii ani

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a subliniat marți, în cadrul unei declarații la Craiova, importanța investițiilor în sectorul sănătății din România în...
Ultima oră
Pe aceeași temă