11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialUn nou termen în dosarul Loteria II

Un nou termen în dosarul Loteria II

Dosarul Loteria II va fi reluat de la zero după șase ani, după ce a fost numit un nou magistrat care să judece cauza. 

Astfel, vor da din nou declaraţii în faţa instanţei atât omul de afaceri George Copos cât şi fostul ministru Sorin Pantiş şi Camelia Voiculescu, fiica fondatorului PC, Dan Voiculescu. 

Noul judecator din dosarul Loteria II, Georgiana Iorguța, a stabilit, vineri, ca toate actele efectuate până în prezent să fie anulate, iar administrarea probelor din această cauză să se facă de la zero.

Judecătoarea a invocat, din oficiu, decizii CEDO din ultimii ani cu privire la spete în care s-a dat câștig de cauză solicitanților pe motiv că nu au fost ascultați de judecători în procesele lor, fără a nominaliza astfel de cauze. Astfel, magistratul urmează să reaudieze inculpații și martorii, să administreze din nou probele solictate atât de DNA, cât și de inculpați, în condițiile în care toate actele efectuate până în prezent în dosar vor rămâne nule.

Citește și: Cine răspunde pentru judecarea, în bătaie de joc, a dosarului Loteria II, în care sunt inculpați Gheorghe Copos și Camelia Voiculescu? După șase ani, judecarea se reia de la capăt

Atât procurorul DNA prezent la ședință, cât și avocații inculpaților din dosar au fost de acord cu argumentele judecătoarei, iar aceasta a stabilit că procesul să înceapă în 27 februarie.  

În dosarul Loteria ÎI, procurorii anticorupție i-au trimis în judecată, în 29 decembrie 2008, pe Gheorghe Copos, Camelia Voiculescu și Sorin Pantiș, alături de alte zece persoane, pentru manipularea pieței de capital. 

Copos este acuzat, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC "Ana Electronic" SA Bucureşti şi de acţionar majoritar al SC "Ana Grup" SA Bucureşti, de spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la participaţie improprie la fals intelectual, de folosirea de informaţii privilegiate pentru dobândirea, pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informaţii se referă, de dezvăluirea acestora, de recomandarea către alte persoane de a dobândi sau înstrăina instrumentele financiare la care se referă acele informaţii şi, respectiv, de manipulare a pieţei de capital.

Cele mai citite

Isărescu: Ne propunem să adâncim şi să extindem colaborarea pe care o avem prin parteneriatul BNR-ASE

Banca Naţională a României îşi propune să adâncească şi să extindă parteneriatul cu Academia de Studii Economice, scopul fiind acela de a construi în...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...
Ultima oră
Pe aceeași temă