13.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Starea de sănătate a consulului general al României la Bălți, accidentat...

UPDATE. Starea de sănătate a consulului general al României la Bălți, accidentat pe o trecere de pietoni, este stabilă. Șoferul a fost reținut. El fugise de la locul accidentului și încercase să-și convingă un prieten să își asume vina

UPDATE 14.53: Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Ionuț Vâlcu, a declarat, pentru Agerpres, că Mihail Baicu, consulul general al României din Bălți, se află în stare stabilă.

„Consulul este într-o stare stabilă, important e ca acum el să se refacă, să-și revină. Autoritățile moldovene ne-au acordat tot sprijinul necesar, iar ancheta e în curs în acest moment. Așteptăm rezultatele”, a mai spus Vâlcu.

———

Un consul al României în orașul Bălți din Republica Moldova a fost accidentat grav de un ofițer de investigație, în timp ce se afla pe o trecere de pietoni. După accident, polițistul de la Inspectoratul de Poliție Fălești a fugit de la fața locului. Ulterior, el a fost prins și reținut, potrivit site-ului Deschide.md.

Accidentul a avut loc, miercuri seara, pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Bălţi. Polițistul se deplasa cu viteză excesivă, la volanul unei maşini Volkswagen Passat, când a lovit un bărbat care traversa o trecere de pieton. Consulul României la Bălți a suferit traumatisme grave şi a fost transportat, în stare gravă, la Spitalul Clinic Municipal din Bălţi,  În prezent, starea de sănătate a victimei este stabilă. 

Imediat după accident, șoferul a fugit de la locul faptei. Mai mult de atât, şi-a convins un apropiat să-şi asume răspunderea pentru fapta comisă. Cu toate acestea, bărbatul a fost reținut, pentru 72 de ore, fiind acuzat de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii şi părăsirea locului accidentului.

Pentru a asigura obiectivitatea urmăririi penale, dosarul privind accidentul a fost retras de către procurori din gestiunea poliţiei, investigaţiile demonstrînd că în momentul impactului autoturismul era condus de către ofiţer. De asemenea, procurorii vor cere judecătorului de instrucţie arestarea acestuia pentru 30 de zile.

Pentru aceste infracţiuni, norma penală prevede închisoare de la trei la șapte ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la patru ani.

 

 

Cele mai citite

90 de minute pe Santiago Bernabeu sunt foarte lungi: Real Madrid-Bayern Munchen 2-1

Real Madrid s-a calificat dramatic în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Bayern Munchen cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri...

Ucrainenii au dejucat un plan de asasinare a lui Zelenski chiar în ziua învestirii lui Putin la Moscova

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunță destructurarea unei rețele organizate de FSB care a recrutat doi colonei ai serviciilor ucrainene, pentru a-l asasina...

Trump nu a putut ajunge la sărbătoarea lui Putin, pentru că vremea a fost cam Stormy

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Omul care a anunțat că poate pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore, Donald Trump, regretă că nu a...
Ultima oră
Pe aceeași temă