10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialUn om de afaceri din Constanța, REȚINUT pentru trafic de influență. Pe...

Un om de afaceri din Constanța, REȚINUT pentru trafic de influență. Pe cât se vindea

Un om de afaceri din Constanța, Costin Gabriel Șocarici, a fost reținut, miercuri, de procurorii anticorupție, întrucât este acuzat de trafic de influență și spalare a banilor, conform DNA. 

”În luna decembrie 2014, Şocarici Costin Gabriel a pretins de la un om de afaceri (denunțător în cauză) suma de 500.000 euro, în trei tranșe, din care în lunile decembrie 2014 și ianuarie 2015, a primit sumele de 594.507,52 lei,  535.152,07 lei precum și un bilet la ordin în valoare de 98.000 lei, afirmând că are influență asupra unor funcționari din cadrul ANAF și asupra unor lucrători SRI, pe care îi poate determina să își îndeplinească atribuțiile de serviciu într-o manieră care să asigure o situație favorabilă acestuia din urmă”, se arată în ordonanța de reținere emisă de DNA.

De asemenea, Şocarici Costin Gabriel a afirmat că are influență și asupra unor magistrați judecători din cadrul Tribunalului Ialomița, unde denunțătorul fusese trimis în judecată pentru săvârșirea mai multor infracțiuni economice, cu scopul obținerii unei soluții favorabile omului de afaceri, conform sursei citate.

Suma de bani astfel primită, respectiv 1.129.659,59 lei,  a fost disimulată de către inculpat sub forma unor relații comerciale fictive cu firmele controlate de către denunțător.

Şocarici Costin Gabriel a fost informat cu privire la calitatea procesuală și urmează să fie  prezentat, la data de 27 august 2015, Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cele mai citite

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă