15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialUn parapantist din Harghita a ajuns la spital după ce a căzut...

Un parapantist din Harghita a ajuns la spital după ce a căzut în timp ce efectua manevrele de aterizare

Un parapantist din Târgu Mureș a ajuns, duminică, la spital cu mai multe leziuni după ce a căzut de la înălțime, în timp ce efectua mai multe manevre de aterizare în apropiere de Miercurea Ciuc, scrie Agerpres.

Accidentul a fost cauzat de o eroare gravă de pilotaj, specifică începătorilor, a declarat instructorul de parapantă, Saring Istvan, martor al producerii incidentului.

”A fost o eroare de pilotaj la aterizare (…). Pur și simplu a făcut o spirală accentuată la aterizare și la ieșirea din spirală nu a mai putut controla parapanta. A fost o greșeală foarte de începător, deși era destul de profesionist. (…) Zboară de 4-5 ani, avea experiență dar probabil că din cauza frigului, pentru că a zburat destul de mult, a avut niște reflexe mai încetinite. Dar pentru experiența lui a făcut o greșeală destul de gravă”, a spus Sarig Istvan.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Harghita, Alina Ciobotariu, a precizat că accidentul a fost anunțat la 112, la fața locului ajungând o ambulanță SMURD, care l-a transportat pe bărbat la Unitatea de Primiri a Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc.

Potrivit managerului SJU, dr. Demeter Ferenc, parapantistul în vârstă de 47 ani a fost diagnosticat cu o fractură deschisă la antebrațul drept și o suspiciune de fractură de bazin, rezultatele examinărilor radiologice și de computer tomograf fiind în curs de interpretare. Bărbatul acuză dureri la nivelul bazinului și antebrațului dar viața nu îi este pusă în pericol, din punct de vedere cardiac și respiratoriu starea sa fiind stabilă, precizează sursa citată.

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă