27.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialUn planor a DISPĂRUT în județul Brașov. Pilotul aparatului de zbor, de...

Un planor a DISPĂRUT în județul Brașov. Pilotul aparatului de zbor, de negăsit

UPDATE. Pilotul planorului dispărut joi după-amiaza, nu a murit, a declarat Raed Arafat, care a precizat că în acest moment informațiile sunt contradictorii.

O localnică sunase, anterior, la 112 să anunțe pilotul a fost găsit mort. Totuși, această informație nu a fost confirmată, astfel că autoritățile vor relua căutările.

UPDATE: Pilotul planorului dispărut, joi după-amiaza, a fost găsit mort, după mai bine de opt ore de căutare, informează Digi 24.

UPDATE: Centrul de Coordonare SAR – ROMATSA continuă, vineri, operațiunea de căutare a planorului particular dat dispărut joi seară, a anunțat, vineri, Ministerul Transporturilor, informează Agerpres.

”Întrucât nu s-a reușit contactarea pilotului sau localizarea aeronavei pe alte terenuri de zbor din zonă, în jurul orei 21,40 a fost anunțat Centrul de Coordonare — SAR ( Căutare și Salvare) ROMATSA, care a demarat imediat procedurile de alarmare, căutare și salvare a aeronavei”, informează MT.

La bordul aeronavei dispărute se află o singură persoană, respectiv pilotul, care avea experiența zborului cu planorul în zone montane. Pilotul nu aparține niciunei unități din subordinea MT.

———————

Un planor a fost dat dispărut, joi după-amiaza, în județul Brașov. Astfel, operaţiunea de căutare este făcută atât în Brașov cât și în Prahova, informează observatorulph.ro.

În această dimineaţă au început operaţiunile de căutare a pilotului de planor, dat dispărut în judeţul Braşov.

Bărbatul plecase într-un zbor de agrement, de pe aeroportul Ghimbav, iar apropiaţii au spus că nu s-a mai întors.

Trei avioane de mici dimensiuni au plecat, în această dimineaţă, de la Aerodromul Ghimbav, în căutarea lui, însă operaţiunile de căutare au fost extinse şi în Prahova.

Vineri dimineață, Ministerul Apărării Naționale a anunțat că ministrul Mircea Duşa a aprobat participarea forţelor şi mijloacelor MApN la acţiunea de căutare-salvare a pilotului planorului dispărut joi.

”Astfel, în această dimineaţă, în jurul orei 5.30, şase militari de la Batalionul 30 Vânători de Munte din Câmpulung Muscel s-au alăturat echipelor de jandarmi montani şi reprezentanţilor Direcţiei Silvice Argeş care efectuează căutări în zona Fundata-Dragoslavele. Suplimentar, începând cu ora 7.15, la acţiune participă şi trei elicoptere IAR 330 PUMA (două de la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii şi unul de la Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni), echipajele având în compunere echipe de căutare-salvare”, afirmă reprezentanții MApN, precizând că solicitarea de sprijin a fost făcută de către Ministerul Afacerilor Interne.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, despre posibilitatea ca Rusia să atace România: “Suntem pregătiți”

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat, într-o declarație sâmbătă, că România este o țară sigură și că nu există motive de îngrijorare în ceea ce...

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...

VIDEO. Jose Mourinho consideră că a luat decizia greșită când a refuzat naționala Portugaliei

Jose Mourinho, "The special one", a sosit în România pentru a lua parte la meciul de "final" al Generației de Aur, difuzat în seara...
Ultima oră
Pe aceeași temă