5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialUn ploieştean a DEZVĂLUIT anchetatorilor cum a împărţit tigăi şi bani pentru...

Un ploieştean a DEZVĂLUIT anchetatorilor cum a împărţit tigăi şi bani pentru voturi în favoarea PSD

Un bărbat din Ploieşti le-a povestit procurorilor anticorupție că a participat la campania electorală din 2012 a PSD, când a împărţit tigăi şi sume de bani alegătorilor, informează Mediafax.

Bărbatul a dat o declaraţie în faţa procurorilor DNA şi, conform surselor judiciare, ar putea fi considerat martor în ancheta care îl vizează pe Sebastian Ghiţă, care este acuzat, printre altele, de coruperea alegătorilor.

Citește și: ICCJ și-a declinat compentența cu privire la memoriul înaintat de Ghiță

Bărbatul a povestit în faţa procurorilor că a văzut la televizor reprezentanţi ai PSD aflaţi în funcţii publice negând faptul că ar fi dat mită alegătorilor, iar în acest context, gândindu-se că procurorii ar putea ajunge şi la el şi l-ar putea considera vinovat, a ales să se prezinte singur şi să povestească, conform unor surse judiciare..

DNA a anunţat, în urmă cu o săptămână, că a fost extinsă acţiunea penală faţă de deputatul Sebastian Ghiță, pentru infracţiunile de trafic de influenţă, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor şi efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în formă continuată. Aceste noi infracţiuni se adaugă celei iniţial reţinute în sarcina lui Sebastian Ghiţă, respectiv cea de sprijinire a unui grup infracțional organizat.

De asemenea, procurorii DNA au pus sechestru pe bunurile, acţiunile şi conturile lui Sebastian Ghiţă, precum şi pe conturile a 51 de societăţi comerciale controlate de acesta, în dosarul în care deputatul este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi evaziune, potrivit unor documente ale anchetatorilor.

Citește și: Dosarul cumnatului lui Ponta. Dumitru Pantea îl CONTRAZICE pe Ghiță: Ne cunoaştem de 20 de ani

Totodată, Sebastian Ghiță a primit și interdicția de a-și exercita mandatul de deputat, precum și interdicția de a părăsi localitatea de domiciliu, Ploiești.

Procurorii au probe şi date că, în perioada 2000-2015, Sebastian Ghiță a obținut nelegal importante sume de bani, prin traficarea influenței, sau aparent legal din fonduri publice, pe care le-a introdus într-un circuit financiar care nu are la bază operațiuni reale.

O parte din sumele de bani obținute ilicit ar fi fost folosite de Sebastian Ghiţă în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2012, când a obţinut un mandat de deputat, dar şi în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2014, în scopul obţinerii de voturi pentru candidatul PSD Victor Ponta.

Anchetatorii au arătat că o parte din sumele de bani, care ar fi fost obținute ilicit prin trafic de influență sau devenite ilicite prin transferuri bancare efectuate pentru disimularea naturii provenienței lor și păstrate în conturile societăților controlate, au fost folosite de Sebastian Ghiţă, la momente diferite, “pentru atingerea unor scopuri personale sau de grup, economice sau politice”.

Anchetatorii au mai stabilit, pe baza probelor din dosar, că Sebastian Ghiţă s-a folosit de funcţia de deputat pentru a-l determina pe şeful Unităţii de Implementare a Proiectelor din cadrul SC Hidro Prahova SA să facă plăţi către SC Grossman Engineering Group SRL.

Anchetatorii au mai arătat că Sebastian Ghiță controlează încă, direct sau indirect, prin 23 de interpuși, 54 de firme pe care le-a deţinut până în anul 2012. Operaţiunile efectuate de Ghiţă prin intermediul acestor societăţi sunt incompatibile cu funcţia de deputat.

 

 

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă