19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialUn poliţist bârlădean a fost condamnat DEFINITIV la închisoare, după ce...

Un poliţist bârlădean a fost condamnat DEFINITIV la închisoare, după ce a rănit mortal un pieton

Un fost poliţist din Bârlad a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare,  după ce a ucis cu maşina un bărbat în apropierea unei treceri de pietoni şi apoi a fugit din zonă, informează Mediafax.

Curtea de Apel Iaşi l-a condamnat definitiv pe Gheorghiţă Apur la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, după ce, în octombrie 2011, pe când activa în Poliţie, a accidentat mortal un bărbat în apropierea unei treceri de pietoni din Bârlad.

În fapt, magistraţii ieşeni au respins apelurile formulate atât de către rudele pietonului ucis, cât şi de Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii, care a fost obligat de instanţa de fond, respectiv Judecătoria Bârlad, să plătească daune materiale de 5.000 de lei şi daune morale în sumă de 140.000 de euro.

Potrivit anchetatorilor, în seara de 1 octombrie 2011, poliţistul Gheorghiţă Apur a accidentat mortal, pe strada principală din municipiul Bârlad, un bărbat în vârstă de 54 de ani care s-ar fi angajat în traversarea străzii prin loc nepermis, în vecinătatea trecerii de pietoni.

Imediat după producerea evenimentului, agentul de poliţie a fugit de la locul accidentului, motivând că s-ar fi speriat de reacţia pe care ar fi putut-o avea oamenii care începuseră să se adune în zonă.

Abia după aproximativ trei ore, Gheorghiţă Apur s-a prezentat singur la sediul Poliţiei Municipale Bârlad, ulterior fiind condus la Spitalul de Urgenţă Bârlad în vederea recoltării de probe biologice pentru a se stabili dacă poliţistul se afla în stare de ebrietate.

În urma analizei probelor de laborator, Serviciul de Medicină Legală (SML) a stabilit că poliţistul avea o alcoolemie de 1,1 la mie alcool pur în sânge.

Procurorii care au anchetat cazul au solicitat o calculare retroactivă a alcoolemie pe baza unei expertize ştiinţifice.

În urma recalculării, SML Vaslui a stabilit că Gheorghiţă Apur avea o alcoolemie în sânge la momentul producerii accidentului de 2 la mie.

Poliţistul a contestat expertiza la SML Iaşi, medicii legişti de aici stabilind că Apur avea, de fapt, o alcoolemie de 0,55 mg/litru alcool pur în sânge.

La un an de la producerii accidentului, Gheorghiţă Apur a fost clasat medical, la cerere, ieşind astfel la pensie la vârsta de 38 de ani.

Cele mai citite

Clotilde Armand vrea blocuri pe spațiile verzi de lângă Lacul Băneasa. Nicușor Dan închide ochii la PUZ-ul fostei colege de partid

Informații despre un plan urbanistic zonal (PUZ) dat de Primăria Sectorului 1, prin care se aprobă construirea de blocuri pe un spațiu verede, în...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

Ciolacu s-a întâlnit cu românii din Qatar: “Sunt ferm convins că în Qatar câștigați mult mai bine”

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în fruntea unei delegații guvernamentale în Qatar, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiește în această țară...
Ultima oră
Pe aceeași temă