33.9 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecialUn polițist constănțean a sărit în mare pentru a scăpa de procurorii...

Un polițist constănțean a sărit în mare pentru a scăpa de procurorii DNA. Vezi motivul reacției

Un ofițer de poliție judiciară din Constanța a fost prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce primea 3.000 de euro de la un denunțător ca să nu dispună începerea urmăririi penale împotriva acestuia. Pentru a scăpa de anchetatori, el a sărit în mare din barca în care se afla, relatează Mediafax.

Laurențiu Marin Dobre, subcomisar de poliție la Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța – Serviciul de Investigații Criminale, i-ar fi pretins, în 29 iunie, unui bărbat 3.000 de euro pentru ca, în exercitarea atribuțiilor de cercetare penală, să nu dispună începerea urmăririi penale împotriva acestuia în dosarul în care este cercetat chiar de polițist, arată procurorii Direcției Naționale Anticorupție Constanța.

Citește și: Brașov: Doi poliţişti, arestaţi preventiv pentru luare de mită

În plus, Dobre i-ar fi promis denunțătorului că în schimbul banilor va dispune restituirea bunurilor care au fost ridicate în urma percheziției făcute în luna aprilie la locuința acestuia din urmă.

Ulterior, în 16 iulie, bărbatul a fost abordat din nou de ofițerul de poliție judiciară, care i-ar fi cerut, încă o dată, cei 3.000 de euro, în același scop.

Pentru primirea banilor, Dobre a stabilit ca termen limită data de 20 iulie și ulterior 23 iulie.

Astfel, joi, în jurul orei 17.00, subcomisarul de poliție Laurențiu Marin Dobre s-a întâlnit cu denunțătorul în Portul Tomis din Constanța, pentru a primi de la acesta cei 3.000 de euro, procurorii organizând un flagrant.

Citește și: Polițist constănțean, REȚINUT în urma unui FLAGRANT. Ce acuzații i se aduc

În momentul în care procurorii anticorupție au intervenit, Dobre se afla într-o barcă și a încercat să scape sărind în mare. El a fost, însă, prins, iar procurorii au dispus reținerea acestuia, pentru de luare de mită.

Ofițerul de poliție judiciară va fi prezentat, vineri, Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cele mai citite

Care sunt prețurile apartamentelor în principalele orașe din țară

În luna mai a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare – vechi și noi – au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna mai a...

Există risc de inundații pe 15 râuri din România, avertizează specialiștii de la “Apele Române”

Specialiștii hidrologi din cadrul INHGA au emis o atenționare de Cod galben, valabilă începând de luni, 3 iunie 2024, de la ora 15:00, până...

Se încearcă manipularea electoratului prin sondaje? Nicușor Dan ori câștigă detașat ori e în luptă strânsă cu Gabriela Firea

Pe măsură ce se apropie alegerile din 9 iunie 2024, estimările din sondaje devin tot mai contradictorii, mai ales în ceea ce-l privește pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă