14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialINTERCEPTĂRI. Polițistul de la Garda de Coastă, trimis în judecată pentru ȘPAGĂ....

INTERCEPTĂRI. Polițistul de la Garda de Coastă, trimis în judecată pentru ȘPAGĂ. Dincă Cicerone: ”Eu iau lemne. Obrazul meu e lemne”

Agentul de poliție din Garda de Coastă Constanța a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, potrivit unui comunicat DNA. 

În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că în perioada aprilie – iulie 2015, în mod repetat, Dincă Cicerone a pretins de la un om de afaceri (denunţător în cauză) mai multe sume de bani, un autoturism şi obiecte de mobilier. În schimbul acestot ”favoruri”, Cicerone a lăsat să se creadă că, prin intermediari, ar avea influență asupra unui procuror, astfel încât să îl determine pe acesta din urmă să dispună o soluţie de nevinovăţie, într-un dosar penal în care era cercetat omul de afaceri.

Citește și: Un polițist de la Garda de Coastă, prins pe stradă când lua șpagă 22.000 de euro. A fost REȚINUT

Dacă iniţial pretenţiile polițistului s-au ridicat la suma de 10.000 euro și un autoturism de aceeaşi valoare, ulterior acestea au crescut la fiecare întâlnire cu denunţătorul.

În acelaşi sens, pe 23 iunie 2015, Dincă Cicerone şi-a modificat pretenţiile, cerându-i omului de afaceri suma de 22.000 euro, câte 11.000 euro pentru doi intermediari care ar fi avut influenţă efectivă asupra procurorului de caz, precum şi obiecte de mobilier în valoare de aproximativ 6.000 euro pentru sine.

La data de 08 iulie 2015, Dincă Cicerone a primit de la omul de afaceri suma de 22.000 de euro, disimulând adevărata provenienţă a sumei primite, sub forma încheierii unei promisiuni bilaterale de vânzare la un notar public.

Contractul încheiat  a avut ca obiect transferul viitor al dreptului de proprietate privind un teren extravilan din Năvodari, judeţul Constanţa, contra sumei totale de 80.000 lei.

La acel moment, polițstul a fost prins în flagrant de către procurorii anticorupţie, după primirea de la omul de afaceri a sumei de 22.000 euro, asupra sa fiind găsită sumă respectivă de bani.

Totodată, procurorii au propus instanţei de judecată desfiinţarea promisiunii bilaterale de vânzare privind terenul extravilan respectiv. 

Redăm INTERCEPTĂRI din dosar, care îl prezintă pe Dincă Cicerone cerându-i mită omului de afaceri George Karam, pentru intermediari, și mobilă pentru sine :

DINCĂ CICERONE – (…) Douăş` două de mii e toată afacerea. De euro. 

KARAM GEORGE – Total cost pentru mine?

DINCĂ CICERONE – Douăş` două de mii. 

DINCĂ CICERONE – Pot să iau banii. Mai departe, mă descurc io cu ei… 

KARAM GEORGE – Şi banii cum să fie? Cash? Nu?

DINCĂ CICERONE – Cash. 

DINCĂ CICERONE – (…) Deci io îţi vând terenul, 22 de mii… de euro…şi-mi dai şi mie cadou o canapea d-aia cu fotolii… o măsuţă d-aia cu oglindă şi… care ţi-am mai arătat io acela albastru… cu pat… pentru fii-mea, de-o persoană… albastru… şi Doamne ajută. 

DINCĂ CICERONE – (…) Eu iau lemne. Obrazul meu e lemne. 

KARAM GEORGE – Şi cu mobila cum facem? Cu mobila? Ştii cât are valoarea după ce a plecat? Cu calcule aşa aproximativ. În jur de 6 mii de euro. (…)

DINCĂ CICERONE – Şpaga mea sunt lemne.

DINCĂ CICERONE – (…) Şi am făcut de formă unşpe mii de euro, dacă nu, îmi dă banii înapoi. (…) Bine, asta ca să aibă curaj să ia banii că lui îi e frică şi nu ştiu ce: domle`, nu vreau, mă face, nu, noi nu dăm şpagă. Bine, hai…, dacă e vreo măgărie, are acoperire. Domle` am făcut hârtie cu el şi tre` să-mi dea banii! (…)

KARAM GEORGE – (…)… între noi facem un contract de vânzare cumpărare… (…)

DINCĂ CICERONE – La notar. Da. Ca să stau liniştit. (…)

DINCĂ CICERONE – Te ia pe sus. Te minte: Bă, … ca să scap, dă-l pe ăsta în primire! Dă-mă pe mine! Şi te scap! Zice: auleu, da, aşa… şi începe… şi bla, bla.Trebuie să fiu acoperit şi eu că doar am şi eu copil şi vreau să dorm liniştit până la urma urmei…

DINCĂ CICERONE – Mă duc la notar… la financiar şi fac hârtiile ce trebuie pentru notar… şi tu stai liniştit că şi mie… Păi da! Pun mâna pe bani! E ca pe droguri. Dacă pui mâna pe droguri… aşa mi-e frică de bani. Şi mie şi lor.

 

Cele mai citite

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă