13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialUn polițist de la IPJ Brașov, reținut de DNA pentru că și-a...

Un polițist de la IPJ Brașov, reținut de DNA pentru că și-a însușit banii confiscați de la mai mulți contravenienți

Un polițist de Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Brașov a fost reținut de DNA după ce acesta și-a însușit banii confiscați de la mai mulți contravenienți. Comisarul-șef Florin Iordache a luat peste 20.000 de lei din banii infractorilor. 

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 15.05.2014 ora 14:15 până la data de 16:05.2014 ora 14:15, a inculpatului Florin Iordache, la data faptelor comisar şef de poliţie în cadrul I.P.J Braşov – Serviciul de Investigare a Fraudelor, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată(70 acte materiale)|”, arată DNA într-un comunicat de presă.

Potrivit procurorilor DNA, ”în perioada noiembrie 2011 – august 2013, în calitatea avută de comisar şef de poliţie în cadrul I.P.J. Braşov – Serviciul de Investigare a Fraudelor, inculpatul Florin Iordache nu și-a îndeplinit atribuţiile de serviciu, în sensul că și-a însuşit sumele de bani confiscate de la mai mulți contravenienţi, ridicate în baza proceselor-verbale pe care le-a întocmit.

Concret, în conformitate cu atribuţiile de serviciu, inculpatul Florin Iordache a avut la dispoziție mai multe topuri de procese-verbale ridicate direct sau indirect de la Serviciul Logistic al IPJ Braşov”.

De precizat este faptul că, până în perioada 2010 – 2011 nu a existat o evidenţă strictă a acestor procese verbale la nivelul inspectoratului.

Conform legii, banii şi bunurile confiscate până la data de 01.06.2013, să fie predate, în termen de 48 de ore, la Camera de corpuri delicte din cadrul Serviciului Evidenţă Operativă şi Cazier Judiciar al IPJ Braşov.

După această dată, banii confiscaţi trebuie predaţi de poliţistul care întocmeşte procesul-verbal şi dispune confiscarea, direct către Trezorerie, în termen de 48 de ore, împreună cu o copie a procesului verbal de constatare, pe baza unei delegaţii semnată de către şeful inspectoratului de poliţie.

70 de contravenienți au ”plătit” comisarului-șef

Cercetările efectuate în cauză au dus la identificarea unui număr de 70 procese-verbale de contravenţie întocmite de inculpatul Florin Iordache, prin care s-a dispus şi confiscarea unor sume de bani care nu au fost predate conform procedurii expuse mai sus, având ca rezultat prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 21.764 lei.

Polițistului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat Tribunalului Brașov cu propunere de arestare preventivă.

Cele mai citite

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...

Echilibrul perfect: cum să îmbini mobilierul vintage cu designul modern

În ultimii ani, o tendință care a câștigat teren în designul interior este combinarea mobilierului vintage cu designul modern. Acest amestec neconvențional de stiluri...
Ultima oră
Pe aceeași temă