Un incendiu a izbucnit, vineri dimineața, la un restaurant de pe plaja Vadu, situată la aproximativ 45 de kilometri nord de Constanța, informează Agerpres.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) „Dobrogea”, Anca Chiriţă, amplasamentul ce deservea un punct pescăresc la Marea Neagră, era o construcţie uşoară sezonieră, din scândură acoperită cu stuf şi cu podea de lemn, care a ars în totalitate. În spaţiul incendiat erau depozitate cinci butelii încărcate cu propan, unul dintre recipiente explodând din cauza dilatării gazului, dar fără a provoca victime omeneşti, potrivit sursei citate.
Pentru stingerea incendiului au intervenit două autospeciale cu echipaj complet sub comanda inspectorului-şef ISU Constanţa.
În anul 2015, în aceeaşi zonă, un incendiu ce a fost propagat de vegetaţia uscată, a distrus două cherhanale şi 420 de hectare de floră spontană cu habitaturi de păsări şi animale ocrotite, din cadrul ARBDD.