16.4 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialDezvăluiri inedite ale unui român prieten cu autorul atentatelor din Paris

Dezvăluiri inedite ale unui român prieten cu autorul atentatelor din Paris

Un român, prieten cu unul dintre autorii atentatelor din Paris, de la jumătatea lunii noiembrie, a vorbit despre radicalizarea lui Brahim Abdeslam şi a dezvăluit că a fost ameninţat cu moartea de propriul prietene, informează Mediafax.

Aron s-a declarat şocat de acţiunile fostului coleg de muncă, Brahim Abdeslam, care şi-a detonat vesta cu explozibili la un restaurant de pe bulevardul Voltaire din Paris.

În pofida unei relaţii reci, cei doi au fost apropiaţi până în ziua în care Brahim a dispărut pentru două luni, “august şi septembrie”, a precizat Aron pentru cotidianul belgian Derniere Heure. La întoarcere, “nu mai era acelaşi”, îşi aminteşte românul.

“Eşti un necredicnios, ţigan de rahat”, i-a spus Brahim Abdeslam lui Aron, când l-a întrebat despre presupusa sa călătorie în Maroc. “Într-o zi vă voi ucide pe toţi şi dacă te voi ucide, îi voi duce cadavrul mamei tale în România”, a adăugat el.

El a povestit pentru televiziunea belgiană RTL cum a decurs ultima sa întâlnire cu Brahim, cu câteva zile înaintea atentatului de la Paris. “A venit la mine şi mi-a spus: Îmi pare rău, nu ştiu de ce ţi-am vorbit aşa”.

“Brahim, ăsta nu eşti tu, nu eşti persoana pe care o cunoşteam”, i-a spus Aron, care afirmă că Abdeslam a recunoscut acest lucru. Înaintea presupusei călătorii în Maroc, Aron a primit un cadou ciudat de la prietenul său, o fiolă de parfum. “Toată viaţa îţi va aminti de mine”, i-a spus Brahim lui Aron.

După atentatele de la Paris, amintiri aparent nesemnificative au început să capete altă dimensiune, precum prezenţa a “trei indivizi” la cafeneaua “Les Beguines”, deţinută de Brahim. Aron îşi aminteşte că a surprins un dialog straniu între Abdeslam şi un individ. “Acesta l-a luat deoparte şi am auzit: Termină ce ai început. După care au continuat discuţia în arabă”, povesteşte românul.

Din cauza prieteniei cu Brahim Abdeslam, Aron a fost percheziţionat, potrivit RTL.

În urma atacurilor teroriste de la Paris,130 de persoane şi-au pierdut viaţa.

 

 

 

 

Cele mai citite

Ce spune Mugur Isărescu despre un nou mandat la BNR. Este cel mai longeviv guvernator din lume

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat miercuri că în cazul în care i se va propune de către Parlament un nou...

Impactul Plafonării Prețurilor asupra Ratei Inflației: Analiza Politicilor PSD

Introducere la Contextul Economic Actual Banca Națională a României (BNR) a publicat recent un raport care arată că măsurile de plafonare a prețurilor inițiate de...

Raport BNR. Rata inflației va mai scădea în 2024, dar rămâne peste nivelul Uniunii Europene

Rata anuală a inflației IPC (indicele prețurilor de consum) se va menține pe o traiectorie descendentă pe cvasitotalitatea intervalului proiecției, însă ritmul dezinflației este...
Ultima oră
Pe aceeași temă