10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUn român a pus la cale un jaf de 5,2 milioane de...

Un român a pus la cale un jaf de 5,2 milioane de euro, la un magazin de bijuterii din Franța. Bărbatul a fost arestat preventiv | VIDEO

Un bărbat a fost reținut, sâmbătă, de procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti, într-un dosar de furt calificat dintr-un magazin de bijuterii din Franța.

Potrivit procurorilor DIICOT, la finalul anului, George Ploscaru ar fi constituit, împreună cu doi cetăţeni sârbi, un grup infracţional organizat, cu scopul de a comite un jaf în Franța, la o firmă care deține bijuterii.

 

Astfel, procurorii DIICOT susțin că, în 30 decembrie, suspectul ar fi pătruns în showroom-ul privat al mărcii elveţiene de bijuterii situat în Paris, în urma unei programări, unde s-ar fi recomandat drept gemolog, sub numele „Mizrahi”. Astfel, el ar fi părut interesat de examinarea a două diamante în stare brută şi două inele placate cu diamante în vederea achiziționării.

În acest context, vânzătorul, reprezentant al mărcii elveţiene, i-ar remis lui George Ploscaru bunurile spre examinare, poziţionate într-o cutie, iar acesta din urmă, după o presupusă examinare i-ar fi restituit reprezentantului legal al persoanei vătămate o altă cutie, asemănătoare, substituind cutia originală.

„Inculpatul nu s-a arătat interesat de cumpărarea produselor şi a părăsit locul comiterii faptei,având asupra sa bunurile menţionate anterior, în valoare cumulată de 5,2 milioane de euro, inculpatului Ploscaru George revenindu-i un inel şi unul dintre cele două diamante brute iar restul bijuteriilor revenind, conform înţelegerii, cetăţenilor sârbi. Inculpatul Ploscaru George a vândut în afara teritoriului ţării diamantul unor cetăţeni din statul Israel, iar cu inelul a intrat pe teritoriul României. Pentru comercializarea inelului cu diamant, inculpatul Ploscaru George a  intrat în contact cu doi cetățeni belgieni și unul israelian, fără ca tranzacția să se realizeze”, precizează procurorii DIICOT.

În 13 ianuarie, procurorii DIICOT au efectuat șapte percheziții pe raza municipiului București, ocazie cu care a  fost recuperat unul dintre inelele sustrase. În 14 ianuarie, Tribunalul Prahova a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile. Totodată, un alt suspect a fost pus sub control judiciar, pentru tăinuire. Alți șase suspecți sunt suspectați de aceeași infracțiune.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă