11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO & FOTO. UPDATE: Un român A MURIT și 5 au fost...

VIDEO & FOTO. UPDATE: Un român A MURIT și 5 au fost răniți în Bulgaria după ce autocarul în care se aflau a căzut într-o râpă. MAI a trimis trei elicoptere la locul tragediei. O femeie cu fractură la picior, operată

UPDATE 19:32  Una dintre femeile rănite în accidentul rutier din Bulgaria va fi operată, duminică seară, pentru a i se rezolva o fractură la un picior. În cazul celorlalţi pacienţi vor fi monitorizate leziunile identificate, au declarat medicii Spitalului Floreasca din Bucureşti.

UPDATE 17:55  M.A.I: Pe lângă cei șase răniţi aduşi la Spitalul Floreasca, din Bulgaria, cu elicoptere, restul persoanelor care se aflau în autocarul implicat în accidentul de duminică au intrat deja în țară, cu un alt autocar, pus la dispoziție de firma transportatoare.

UPDATE 16:13  Un elicopter al M.A.I. a adus alte 4 victime ale accidentului din Bulgaria. Trei dintre ele sunt în stare gravă şi vor fi transportate la Spitalul Floreasca.

UPDATE 15:37  Autocarul trimis de la Bucureşti a ajuns la faţa locului şi a preluat ceilalţi pasageri. Acum sunt în drum spre România. Vor avea prioritate la trecerea frontierei.

UPDATE 14.42  Primii doi răniţi în accidentul din Bulgaria au ajuns la Spitalul de Urgenţă Floreasca, aceştia având traumatisme forte şi fracturi, care, cel puţin deocamdată, nu le pun viaţa în pericol, a declarat sursei Mediafax coordonatorul SMURD Bucureşti, dr. Bogdan Opriţa.

Prima victimă adusă la Floreasca este o femeie de peste 60 de ani. Potrivit lui Opriţa, ea este conştientă şi prezintă un traumatism forte cu fractură de coloană vertebrală. "Din păcate, are şi o paralizie la nivelul membrelor inferioare. Acum este în investigaţii, pentru a vedea ce este de făcut mai departe", a spus coordonatorul SMURD Bucureşti.

CITEŞTE ŞI  ACCIDENT MUNTENEGRU. Răniţii din accident, INTEROGAŢI la spital de poliţiştii de la Omoruri

Cea de-a doua victimă este un bărbat de aproximativ 60 de ani. Acesta a ajuns la spital cu traumatism toracic forte, cu mai multe fracturi costale. Opriţa a precizat că şi bărbatul va fi supus unor investigaţii, pentru a se stabili intervenţia terapeutică.

Coordonatorul SMURD a mai spus că traumatismele suferite de cei doi pacienţi nu le pun deocamdată viaţa în pericol, dar sunt destul de serioase.

Cei doi pacienţi au fost aduşi în Bucureşti, duminică după-amiază, cu elicoptere SMURD.

Bogdan Opriţa a mai spus că alţi patru răniţi din accidentul produs în Bulgaria, care urmează să fie aduşi în ţară cu un alt elicopter, vor fi spitalizaţi tot la Floreasca.

CITEŞTE ŞI  ACCIDENT MUNTENEGRU. Poliţia locală nu a reuşit încă să scoată autocarul din canion

UPDATE 11:37  Firma care deţine în proprietate autocarul implicat în accident a decis să trimită în Bulgaria un autocar care să preia restul pasagerilor.

UPDATE 10.58  Şoferul autocarului răsturnat în Bulgaria nu consumase băuturi alcoolice, iar testele pentru eventuala depistare a altor substanţe interzise sunt în curs, anunţă autorităţile bulgare, citate de agenţia Focus.

Autocarul, care aparţine unei firme de turism din România, era condus de un român în vârstă de 44 de ani.

UPDATE 10.50  Două elicoptere SMURD vor decola spre Bulgaria pentru a prelua două dintre persoanele rănite grav în accidentul de autorcar, informează Ministerul Afacerilor Interne, precizând că evenimentul este gestionat de un grup interministerial din care fac parte şi reprezentanţi ai Ministerului de Externe.

Potrivit sursei citate, cele două elicptere SMURD vor pleca din Craiova şi din Bucureşti pentru a prelua două persoane rănite grav în accidentul petrecut duminică dimineaţă în Bulgaria.

video: youtube.com/b1

_ _ _

Un român a murit și alţi 5 au fost răniți în Bulgaria după ce autocarul cu care se deplasau a căzut într-o râpă în apropierea localității Veliko Târnovo, situată la 113 kilometri sud de Giurgiu.

Potrivit doctorului Raed Afarat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, 2 dintre cei  răniți urmează să fie aduși în țară cu ajutorul elicopterelor SMURD, scrie Mediafax.

Autocarul implicat în accident transporta turiști români care se întorceau dintr-o vacanță petrecutăîn Turcia. Accidentul a avt loc în Pasul Republika, situat într-o zonă muntoasă din Bulgaria.

CITEŞTE ŞI  ACCIDENT MUNTENEGRU. Trupurile celor 18 decedaţi, aduse la INML pentru identificare

În urma accidentului, răniții au fost transportați la mai multe spitale din Bulgaria.

"Din primele informaţii, carosabilul era umed la ora accidentului şi se pare că şoferul ar fi intrat cu viteză prea mare într-o curbă", au declarat surse oficiale, citate de Mediafax.

La locul accidentului s-au deplasat ataşatul pe afaceri interne al României şi reprezentanţi ai Consulatului.

foto: M.A.I.

Cele mai citite

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...
Ultima oră
Pe aceeași temă