18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialUn sistem de rachete Patriot va fi mutat din Germania în România

Un sistem de rachete Patriot va fi mutat din Germania în România

Un sistem de rachete Patriot va fi adus din Germania în România, pentru un exercițiu militar care va avea loc la începutul lunii noiembrie, anunță adjunctul comandantului trupelor americane în Europa, generalul Timothy McGuire, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, exercițiile militare și viitoare desfășurări de trupe vor ajuta NATO să-și perfecționeze apărarea antiaeriană, în timp ce Alianța își adaptează abordarea pentru a descuraja Rusia în flancul estic.

Astfel, la începutul lunii noiembrie, aproximativ o sută de militari americani vor participa la un exercițiu împreună cu alți o sută de militari români. Generalul Timothy McGuire susține că astfel de aplicații consolidează capacitatea de reacție rapidă.

„Nu dorim război, dar cea mai bună cale de a menține pacea este să ne consolidăm apărarea și să fim pregătiți în orice moment”, a explicat el, adăugând că acest punct de vedere a fost împărtășit de șeful Statului Major al armatei americane, generalul Mark Milley, și de comandanții a 38 de armate europene reuniți la o întâlnire desfășurată la Wiesbaden, în Germania.

În contextul amenințărilor venite dinspre Rusia, armata americană și aliații ei au început să lucreze urgent la îmbunătățirea coordonării cu apărarea antiaeriană a statelor din flancul estic, care au în dotare sisteme de rachete antiaeriene foarte vechi, unele achiziționate pe vremea Pactului de la Varșovia.

Un exercițiu de tragere asupra unor ținte aeriene, la care au participat trupe americane, germane și olandeze s-a desfășurat luna trecută în insula greacă Creta, împreună cu un alt exercițiu în Slovacia și la care au participat opt state, au dovedit capacitatea statelor membre NATO de a dezvolta a abordare comună a apărării antiaeriene, a mai declarat generalul Timothy McGuire.

 

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă