21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialUn tânăr 14 ani din Harghita, ATACAT de urs

Un tânăr 14 ani din Harghita, ATACAT de urs

Un băiat în vârstă de 14 ani a atacat de un urs la o stână din apropierea satului Jolotca, din Harghita, în timp ce se afla cu vitele la păscut. Tânărul fost transportat, luni, la Spitalul Municipal Gheorgheni, judeţul Harghita, relatează Mediafax.

Adolescentul a spus că se afla cu vitele la păscut într-o zonă împădurită aproape de stâna aflată în Depresiunea Jolotca, în vecinătatea satului cu același nume, iar la un moment dat a fost atacat de un urs, care l-a mușcat de mai multe ori de piciorul stâng și de coapsa dreaptă, după care l-a trântit la pământ.

Băiatul a spus că a rămas nemișcat, așa cum a citit că se procedează în astfel de împrejurări, iar ursul a plecat.

Ulterior, adolescentul și-a sunat unchiul, cu care vorbise înainte de a fi atacat de animal, iar acesta a cerut ajutorul Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ).

Reprezentanții SAJ au declarat că adolescentului i s-a acordat primul ajutor și apoi a fost transportat în stare stabilă la Spitalul Municipal Gheorgheni, unde a fost internat la Secția de Chirurgie, pentru tratarea plăgilor mușcate.

Băiatul, care avea grijă de vite la stâna din Jolotca, este a cincea persoană atacată de urs în acest an, în Harghita.

După ce au ieșit din hibernare, urșii au atacat și ucis mai multe vite pe izlazurile din localitățile Plăieșii de Jos, Cârța, Mărtiniș Odorheiu Secuiesc, Tulgheș, Toplița și Sculeni, iar prima persoană atacată de urs în acest an a fost o tânără de 28 de ani, în curtea unei stâne din apropierea comunei Siculeni.

Potrivit unei statistici a Agenției de Protecţia Mediului Harghita, anul trecut au fost înregistrate 242 de cazuri de pagube provocate de animalele sălbatice în județ, urșii fiind responsabili de aproximativ 200 dintre acestea. Tot anul trecut, urșii au atacat și rănit mai multe persoane din Harghita, în perioada recoltării.

Cele mai citite

Loviturile Rusiei asupra regiunii ucrainene Harkov au făcut cel puțin 11 morți

Rusia a lovit duminică o stațiune aglomerată de la marginea celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina și a atacat, de asemenea, satele...

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...
Ultima oră
Pe aceeași temă