20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialUn tânăr cu handicap a murit ars de viu. Cum s-a întâmplat...

Un tânăr cu handicap a murit ars de viu. Cum s-a întâmplat tragedia

Un tânăr cu handicap sever, în vârstă de 20 de ani, din localitatea băcăuană Bîlca, lăsat nesupravegheat în casă de către tatăl său, care primea indemnizaţie de însoţitor permanent de la primărie, a murit ars de viu după ce hainele i-au luat foc de la sobă, informează Mediafax.

Tânărul a fost găsit mort în mijlocul unei camere, cu arsuri pe aproximativ 70 la sută din suprafaţa corpului, după ce hainele arseseră pe el, fără însă să se declanşeze şi un incendiu, potrivit cercetărilor desfăşurate de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

"Într-o primă fază, s-a mers şi pe suspiciunea de omor, în condiţiile în care victima avea sânge pe faţă. Însă, în urma necropsiei, nu au fost descoperite urme de violenţă pe corp, cauza decesului stabilit de către medicul legist fiind şocul combustional provocat de arsurile de pe aproximativ 70 la sută din suprafaţa corpului", a declarat, luni,  purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, Cristinel Ciocântă.

Practic, băcăuanul de 20 de ani, cu handicap sever, în condiţiile în care cântărea doar 14 kilograme, a fost lăsat nesupravegheat în casă de către tatăl său, care a plecat să strângă recipiente din plastic de pe malul râului Bistriţa pentru a le vinde ulterior. Rămas singur, tânărul s-a dus la sobă şi a băgat mâna înăuntru, moment în care puloverul sintetic cu care era îmbrăcat a luat foc, ceea ce i-a fost fatal.

Anchetatorii susţin că tânărul de 20 de ani trebuia supravegheat tot timpul, în condiţiile în care părinţii primeau indemnizaţie de însoţitor permanent de la primărie pentru fiul lor, în sumă de aproape 1.000 de lei, de altfel singura sursă de venit sigură pentru familie.

Cele mai citite

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă