15 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialUn tânăr de 21 de ani, găsit vinovat de moartea Marianei Popa,...

Un tânăr de 21 de ani, găsit vinovat de moartea Marianei Popa, la Londra

Anchetatorii au descoperit cine este vinovatul de crima din 28 octormbrie, comisă la periferia Londrei, asupra româncei Mariana Popa. Este vorba despre Farooq Shah în vârstă de 21 de ani.

”Farooq Shah a fost găsit vinovat de comiterea acestei crime "cu sânge rece şi fără sens" asupra româncei însărcinate, la aproximativ o oră după ce a jefuit, sub ameninţarea cuţitului, un bărbat, la o distanţă de câteva străzi de locul crimei”, informează publicația Irish Mirror, citată de Mediafax.

Anchetatorii spun că Shah a plecat la Redbridge, în nord-estul Londrei, în noaptea de 28 octombrie, înarmat cu un cuţit, cu intenţia de a răni grav pe cineva. Detectivul insperctor Darren Richards a declarat că a acesta a ameninţat şi jefuit un bărbat, în Upton Park, după care a "căutat altă victimă" şi a ucis-o pe Popa.

Serviciile de urgenţă au fost chemate pe Ilford Lane imediat după miezul nopţii, în ajutorul unei femei rănite, găsite înjunghiată în piept. Ea a fost identificată ca fiind românca Mariana Popa, o lucrătoare sexuală care era însărcinată în primele luni şi mamă a unei fete în vârstă de şase ani.

Shah "a ucis-o pe Mariana pentru că se afla acolo, pentru că s-a gândit că poate să scape nepedepsit. Prin ceea ce a făcut a lăsat o fiică fără mama ei", a declarat Richards.

În cadrul investigaţiilor cu privire la crimă, poliţiştii au examinat sute de ore de înregistrări efectuate de camere de supraveghere, unele surprinzând crima.Popa, care se afla în Marea Britanie de doar câteva săptămâni, apare în imagini mergând alături de un bărbat pe o bicicletă, după care acesta este surprins scoţând un cuţit din buzunar şi înjunghiind-o de două ori în piept. Bărbatul fuge cu bicicleta, în timp de Popa se prăbuşeşte în apropierea unui magazin.

După ce au dat bicicleta în urmărire, poliţiştii l-au arestat pe Shah la domiciliu, în noiembrie.

Farooq Shah a fost găsit vinovat de crimă, iar pedeapsa va fi stabilită ulterior, luna aceasta.

Cele mai citite

Campanie de ecologizare a malurilor apelor din zona Roșia Montană

Localnici şi prieteni ai Roşiei Montane îşi dau întâlnire duminică, 12 mai, la ora 10.00, în Piaţa Centrală, pentru prima din cele cinci campanii...

Olympiakos Pireu, în prima finală europeană din istorie! Grecii au învins-o pe Aston Villa în dublă manșă

Olympiakos Pireu s-a calificat în finala Europa Conference League, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în fața englezilor de la Aston Villa,...

A început oficial campania electorală pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi alegerile locale a început oficial astăzi şi se va încheia pe data de 8 iunie, la ora 7,00. Autoritatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă