13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialUn tânăr din Prahova a reușit să facă bani din vânzări fictive...

Un tânăr din Prahova a reușit să facă bani din vânzări fictive de animale de companie

Un tânăr a fost prins de poliție imediat după săvârşirea unei infracţiuni de înşelăciune, prin inducerea în eroare a victimei cu privire la achiziţia unui animal de companie.

Poliţişti din cadrul Secţiei 7 au fost sesizaţi, la 5 mai, de către o femeie, în vârstă de 23 de ani, cu privire la faptul că, în baza unei oferte de vânzare publicată în mediul online, pe un site de profil, privind un animal de companie, a fost indusă în eroare de către vânzător, care a determinat-o să-i remită, prin transfer bancar, suma de 700 de lei, fără ca acesta să respecte promisiunea de livrare.

În urma cercetărilor desfăşurate a fost identificat un tânăr, în vârstă de 18 ani, domiciliat în judeţul Prahova, care a ridicat suma remisă de partea vătămată, la solicitarea bănuitului, fără a cunoaşte însă activitatea infracţională a acestuia, întrucât a invocat pretextul expirării valabilităţii actului său de identitate.

De asemenea, s-a stabilit faptul că bănuitul postează diferite anunţuri privind vânzarea mai multor pui din diferite rase canine, pe site-urile de profil, solicitând potenţialilor cumpărători plata în avans, prin intermediul serviciilor rapide de transfer bancar, fără a livra ulterior obiectul tranzacţiei.

Din datele obţinute a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuitul urma să încaseze, la data de 25 mai a.c., o altă sumă de bani, prin inducerea victimei în eroare cu privire la vânzarea unui animal de companie, acesta fiind prins în flagrant de poliţiştii Capitalei, imediat după ce, cu ajutorul unui bărbat, în vârstă de 45 de ani, a ridicat suma de 300 de lei remisă de către partea vătămată, de la o bancă din judeţul Prahova.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că bărbatul a ridicat respectiva sumă de bani la solicitarea bănuitului, care a invocat faptul că are cartea de identitate expirată, fără a avea cunoştinţă despre existenţa unei activităţi ilicite.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, cu cel în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor, totodată fiind efectuate verificări pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestuia, întrucât au fost ridicate 11 chitanţe care atestă ridicarea unor sume de bani cuprinse între 300 şi 900 lei, privind tranzacţii bancare.         

Cele mai citite

Rusia susține că le oferă avocați din oficiu celor patru autori ai atacului terorist

Autoritățile Rusiei susțin că le oferă avocați din oficiu, plătiți de stat, celor patru arestați care sunt acuzați că au comis atacul terorist din...

Coliban, tun la final de mandat. Primăria Brașov, disperată să dea peste un mil. euro pe un imobil în litigiu

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban (USR), se grăbește să încheie o afacere imobiliară profitabilă pentru controversata femeie de afaceri Carmen Palade, ale căror firme...

Florida: Ron de Santis a semnat un proiect de lege care va interzice minorilor sub 14 ani să aibă conturi de rețele sociale

Guvernatorul republican al statului Florida, Ron de Santis, a semnat, luni, un proiect de lege care va interzice minorilor de sub 14 ani sa...
Ultima oră
Pe aceeași temă