19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO: Două persoane au murit, după ce un tren de marfă...

FOTO: Două persoane au murit, după ce un tren de marfă a deraiat între Petroșani și Simeria. A fost deschis un dosar pentru ucidere din culpă. CFR: Incidentul ar fi fost cauzat de o defecțiune la sistemul de frânare al trenului. Agenția de Investigare Feroviară va ancheta incidentul

Un tren de marfă care aparține unui operator privat a deraiat, sâmbătă, între stațiile Banița și Merișor. Traficul feroviar a fost blocat. Potrivit reprezentanților ISU, două persoane au murit.


UPDATE 20.20: Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul accidentului feroviar care a avut loc, sâmbătă după-amiază, informează News.ro.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul accidentului feroviar care a avut loc lângă Petroşani şi în urma căruia două persoane, mecanici de locomotivă, şi-au pierdut viaţa.

19.33: O macara de mare tonaj este aşteptată să sosească, sâmbătă seară, de la Deva la Merişor pentru a ridica de pe linia ferată vagoanele deraiate ale trenului de marfă implicat în accidentul feroviar din judeţul Hunedoara, informează News.ro.

Potrivit unui comunicat de presă, de sâmbătă, al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, macaraua urmează să plece de la Deva şi va interveni în zona accidentului feroviar din judeţul Hunedoara. „O macara de mare tonaj se deplasează în direcţia Deva – Merişor pentru a acţiona în vederea îndepărtării de pe linia ferată a vagoanelor şi locomotivei deraiate”, se arată în comunicat.

19.07: Agenția de Investigare Feroviară (AGIFER) va ancheta accidentul care a avut loc sâmbătă, informează CFR SA.

 „Menționăm că CFR SA intervine cu drezine pantograf pentru refacerea liniei de contact, iar când ancheta va permite se va acționa cu 2 trenuri-macara, sosite de la Craiova și Simeria. Evenimentul va fi anchetat de Agenția de Investigare Feroviară (AGIFER)", precizează CFR SA.

18.00: Calea ferată este distrusă pe ambele fire, pe o distanţă de 200 de metri, în zona accidentului feroviar care a avut loc, sâmbătă după-amiază, în judeţul Hunedoara, a precizat revizorul regional în siguranţa circulaţiei în cadrul Regionalei CFR Timişoara, Cristian Udrea, pentru News.ro.

Circulaţia trenurilor va fi deviată, în condiţiile în care accidentul a avut loc pe o magistrală feroviară. Trupurile neînsufleţite ale mecanicilor au fost scoase dintre fiarele locomotivei şi vor fi transportate la IML pentru necropsie.

„Trenul avea 16 vagoane, între care patru erau încărcate, din câte am înţeles, cu ceva minereu şi metale neferoase. Circula de la Petroşani spre Curtici, iar în dreptul unui viaduct a avut loc deraierea. Calea ferată este afectată pe o distanţă de 200 de metri pe ambele fire de circulaţie”, a declarat Udrea.

Potrivit sursei citate, trenurile vor circula deviat. „Acolo este o magistrală feroviară, iar circulaţia trenurilor va fi deviată. Călătorii din trenurile care sunt pornite din staţii vor fi transbordaţi de la Pui la Petroşani, iar restul trenurilor vor circula deviat. Nu putem spune acum câte trenuri şi exact care vor fi traseele”, a declarat revizorul.

Cristian Udrea a mai spus că mecanicul de locomotivă şi ajutorul acestuia, care şi-au pierdut viaţa în acest accident feroviar, au fost scoşi din locomotivă, însă nu a putut da detalii despre aceştia.


În acest moment nu se știe din ce cauză a deraiat trenul format din 16 vagoane, dar autoritățile au ajuns la fața locului și au început investigațiile. La fața locului sunt trei echipaje ale Serviciului de Ambulanță, o autospecială de stingere, o ambulanță SMURD și una de descarcerare. Intervenția se realizează dificil, întrucât locul evenimentului se află sub tensiune electrică foarte mare

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu, din primele informații se pare că ar fi deraiat locomotiva trenului și mai multe vagoane, care ar fi căzut într-o râpă.

Potrivit reprezentanților ISU, citați de Agerpres, medicul de la fața locului a confirmat decesul celor două persoane care se aflau în locomotivă, mecanicul și ajutorul său.

Ca urmare a incidentului, traficul feroviar între stațiile Banița și Merișor, secția de circulație Petroșani – Simeria (Regionala Timișoara) este închis din cauza deraierii unui tren de marfă, informează CFR SA.

Trenul, compus din 16 vagoane, aparține unui operator privat de marfă, Unicom Tranzit, și asigura un transport de reziduuri metalice pe relația Slatina-Curtici.

„La fața locului s-au deplasat personalul specializat, echipele de intervenție și comisia care va ancheta cazul. La această oră niciun tren de călători nu este înscris în circulație pe zona respectiv", menționează reprezentanții CFR SA.

Potrivit acestora, 14 dintre cele 16 vagoane sunt deraiate/răsturnate, plus locomotiva, iar unele vagoane vagoane sunt răsturnate în râpă, dar încă nu se știe câte. Se pare că la baza deraiării este o defecțiune la sistemul de frânare al trenului.

 

Știre în curs de actualizare.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...
Ultima oră
Pe aceeași temă