10.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialUn turc și un uncrainean, cercetaţi pentru că au transportat ilegal, pe...

Un turc și un uncrainean, cercetaţi pentru că au transportat ilegal, pe Marea Neagră, 39 de migranţi afgani şi iranieni

Un cetățean turc și un ucrainean sunt cercetați de poliție după ce Garda de Coastă a descoperit că aceștia, în schimbul unei sume de bani, au facilitat transportul din Turcia, cu o ambarcaţiune pe Marea Neagra, a 39 de cetăţeni afgani si iranieni care au declarat că doreau să ajungă în Germania.

”În data 03.06.2014, în baza unei informaţii a Sistemului Complex de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului la Marea Neagră, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat pe apele Marii Negre ambarcaţiunea „Roda”, condusă de un cetăţean ucrainean în vârstă de 54 ani, care era ajutat de un cetăţean turc, în vârstă de 40 ani. La bordul navei se aflau 39 de migranţi din Orientul Mijlociu. Grupul era format din cetăţeni afgani, iranieni și un pakistanez, adulţi și copii, cu vârste cuprinse între 2 şi 44 ani și intenţiona să intre ilegal în țara noastră”, informează IGPF.

În cadrul primelor cercetări migranții traficați au declarat că au plecat din Turcia la bordul ambarcaţiunii în cauză, plătind celor doi sume cuprinse 1.500 şi 5.000 de euro, cu scopul final de a ajunge în Germania.

Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţeanului ucrainean şi celui turc actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de „trecere frauduloasă a frontierei de stat” şi „trafic de migranţi”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 262, alin. 1, respectiv de art. 263, alin. 1 şi 2 din Cod Penal, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanta.

Cetăţeanul ucrainean mai este cercetat şi pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere a unei nave de către o persoană fără brevet sau certificat de capapcitate corespunzător”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 2, alin. 1 din Legea 191/2003.

Cercetările continua în acest caz, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanta, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.  

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...
Ultima oră
Pe aceeași temă