11.1 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialUn vasluian a călcat cu maşina un cioban pentru că a intrat...

Un vasluian a călcat cu maşina un cioban pentru că a intrat cu oile pe terenul său

Un bărbat de 31 de ani, din judeţul Vaslui, a fost arestat preventiv, marţi, fiind acuzat că a călcat cu un autoturism de teren un cioban, pe motiv că acesta a intrat cu oile pe un teren care îi aparţinea, informează Mediafax.

Tribunalul Vaslui a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru omor şi loviri sau alte violenţe, pe numele lui Cornel Şelaru, acuzat că a călcat cu un autoturism de teren un cioban aflat pe un câmp din comuna Blăgeşti.

De asemenea, şoferul, în vârstă de 31 de ani, este acuzat că a lovit cu o bâtă un alt cioban, acesta ajungând ulterior la Spitalul de Urgenţă Bârlad.

În acelaşi caz, un alt bărbat, în vârstă de 56 de ani, care se afla în aceeaşi maşină, este cercetat în libertate pentru loviri sau alte violenţe.

"Iniţial, exista incertitudinea persoanei care se afla la volan în momentul în care acel cioban a fost călcat cu maşina. Însă, în urma audierii celor două persoane care se aflau în autoturism şi a martorului din acest caz, respectiv ciobanul care a ajuns la spital cu diverse leziuni, am mers în instanţă cu propunerea de arestare preventivă, cerere acceptată de magistraţi", a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Vaslui, Alice Ruja.

Potrivit anchetei procurorilor vasluieni, cei doi ciobani se întorceau cu animalele de la păscut de pe un câmp din comuna vasluiană Blăgeşti, la un moment dat în calea lor apărând bărbaţii, cu o maşină de teren.

Ulterior, şoferul autoturismului şi pasagerul din dreapta au coborât din maşină şi, potrivit procurorilor, l-ar fi lovit cu bâtele pe unul dintre ciobani, pe motiv că ar fi intrat cu oile într-un lan de grâu ce le aparţinea.

Ciobanul agresat a fugit şi s-a ascuns în podul unei construcţii de la stână, în timp ce agresori ar fi plecat cu maşina în căutarea celui de-al doilea cioban. La un moment dat, cei doi bărbaţi l-au călcat cu autoturismul pe un cioban de 42 de ani, pe care apoi l-au urcat în maşină pentru a-l duce la spital. Însă, pe drum, bărbatul a murit din cauza leziunilor suferite.

Cele mai citite

Reacția purtătorului de cuvânt al BOR, după ce Elveția a câștigat Eurovisionul: „Victoria lui Nimeni. Un imn înălţat non-binarităţii”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), a reacționat dur după ce interpretul elvețian Nemo a cucerit marele trofeu de la...

Poliția a aplicat amenzi, după ce mai mulți nuntași au blocat o intersecție

Poliția din județul Teleorman a intervenit prompt în urma unui incident în localitatea Buzescu, unde circulația a fost blocată de nuntași, generând disconfort și...

Cutremur puternic în apropierea graniței dintre Mexic și Guatemala

Un cutremur cu magnitudinea 6,4 s-a produs duminică dimineață în apropierea coastei statului mexican Chiapas, a anunțat Institutul Geologic al Statelor Unite, potrivit Reuters. Cutremurul...
Ultima oră
Pe aceeași temă