14.5 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialUngureanu şi Iohannis, la o cafea într-un hotel din Bucureşti

Ungureanu şi Iohannis, la o cafea într-un hotel din Bucureşti

Mihai-Răzvan Ungureanu şi Klaus Iohannis s-au întâlnit, joi după-amiază, într-un hotel din Bucureşti, liderul liberal precizând pentru Mediafax doar că au băut "o cafea gustoasă", în timp ce preşedintele Forţei Civice a declarat că au discutat şi despre politică.

"A fost o cafea între prieteni. Am discutat şi despre politică, am discutat şi despre ce se întâmplă în ţară în acest moment, de ce trebuie să facem cu toţii. Evident, acesta este subiectul pe care îl avem în principal în atenţie şi în dialogul cu domnul preşedinte Vasile Blaga şi în dialogul cu domnul preşedinte Klaus Iohannis", a spus liderul Forţei Civice.

Întrebat ce rol va avea FC în unificarea dreptei, Ungureanu a precizat că, "principial", partidul nu s-a abătut niciodată de la obiectivul unităţii dreptei. "Cred că n-a existat un moment în care să nu susţin proiectul constituirii unui mare partid în jumătatea dreaptă a scenei politice româneşti, un partid care să se revendice de la grupul PPE şi care să fie, de asemenea, solidar cu celelalte partide din PPE", a spus el.

Referitor la o eventuală fuziune cu PNL, Ungureanu a spus că totul e la stadiul de "discuţii preliminare" şi că nu crede că "există un preţ atât de mare care să nu fie plătit pentru unitatea dreptei".

Anterior întâlnirii cu Iohannis, Mihai-Răzvan Ungureanu a precizat că s-a întâlnit şi cu preşedintele PDL, Vasile Blaga, cu care a discutat "aceleaşi subiecte". "Suntem în discuţii, nu e absolut niciun secret câtă vreme construcţia unui mare partid în jumătatea de centru-dreapta ne interesează pe toţi. Totul se face cu calm, cu luciditate, cu multă maturitate", a punctat Ungureanu.

Întrebat dacă o candidatură a lui Cristian Diaconescu la preşedinţie ar putea împiedica unificarea dreptei, Ungureanu a explicat că "unitatea dreptei se face în primul rând în jurul principiilor şi nu al oamenilor".

Cele mai citite

Preşedintele Iohannis a promulgat legea privind sprijinul acordat persoanelor vulnerabile pentru compensarea preţului la energie

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care aprobă ordonanţa de urgenţă a Guvernului 75/2023 privind unele măsuri pentru acordarea unui sprijin categoriilor de...

Cum să calmezi mâncărimea și disconfortul bebelușului tău? Află în cartea VindecaDAI

Afecțiunile pielii sunt îngrijorări normale ale părinților, în primele luni de viață ale bebelușilor și nu numai. Află acum modul natural de vindecare...

Google Maps face viața șoferilor mai ușoară. Ce funcții noi a introdus

Google Maps vine cu noi update-uri. Șoferii sunt principalii beneficiari, mai ales conducătorii de mașini electrice. Modificări aduse aplicației Google Maps Noua actualizare introduce suport îmbunătățit...
Ultima oră
Pe aceeași temă