21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialUNITER: Gyuri nu dădea nicidecum semne că se va lăsa înfrânt de...

UNITER: Gyuri nu dădea nicidecum semne că se va lăsa înfrânt de boală. Trăia cântând şi jucând şi prindea aripi

Reprezentanţii Uniunii Teatrale din România (UNITER) deplâng decesul artistului Ioan Gyuri Pascu şi transmit că au fost ”săgetaţi de vestea morţii lui”, pentru că nu dădea nicidecum semne că se va lăsa înfrânt de boală, dimpotrivă.

”Dragă Gyuri, nu-i aşa că ne ajuţi? Aşa începeam întotdeauna discuţiile cu Gyuri Pascu, în ultimii ani, atunci când Gyuri era invitatul nostru şi în spectacolele Campaniei Naţionale «Artiştii pentru Artişti», dar şi în spectacolele Galei Premiilor UNITER”, se arată în începutul mesajului. De fiecare dată Ioan Gyuri Pascu venea şi pregătea ceva special. ”Într-un program încărcat – cu spectacole, turnee, concerte, înregistrări -, Gyuri avea timp, noaptea, mai ales, să compună ceva special pentru spectacolele noastre”, îşi amintesc membrii UNITER.

”Ne-a săgetat vestea morţii lui. Căci Gyuri nu dădea nicidecum semne că se va lăsa înfrânt de boală. Dimpotrivă! Armele lui erau imbatabile. Trăia cântând şi jucând şi prindea aripi. Era disciplinat şi chiar vorbea de asta ca de o realizare necesară. Şi, mai presus de toate, Gyuri era artistul de-o onestitate copilăroasă pe care puteai conta oricând. Absolut oricând! De aceea, întrebarea noastră rămâne: Dragă Gyuri, nu-i aşa că ne ajuţi?”, au mai transmis reprezentanţii UNITER.

Actorul şi muzicianul Ioan Gyuri Pascu a murit la vârsta de 55 de ani, luni dimineaţă, în locuinţa sa din Bucureşti, în urma unui stop cardio-respirator. La sfârşitul anului 2010, Ioan Gyuri Pascu suferise un accident vascular cerebral şi s-a recuperat la Spitalul Universitar din Bucureşti.

Trupul neînsufleţit al actorului şi muzicianului Ioan Gyuri Pascu a fost depus la cimitirul Bellu Ortodox, iar înmormântarea va avea loc vineri, la cimitirul din oraşul Agnita, judeţul Sibiu, a declarat pentru News.ro Cristian Greţcu, fostul coleg al artistului din grupul Divertis.

Ioan Gyuri Pascu, născut pe 31 august 1961, în Agnita, a fost un muzician şi un actor român, membru al grupului de umor Divertis din anul 1987. S-a lansat în cariera muzicală în anul 1977 şi de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care pop, rock, blues şi reggae.

A fondat mai multe formaţii de succes în anii ’90, precum The Blue Workers şi Pacific. A lansat mai multe piese de rock alternativ prin casa lui de discuri, Tempo Music, şi este un critic al radioului comercial românesc. Pe lângă activitatea de la Divertis, unde a abordat în special satiră politică, Ioan Gyuri Pascu a mai jucat în lungmetraje precum ”O vară de neuitat”, în regia lui Lucian Pintilie, şi în ”Occident”, regizat de Cristian Mungiu.

A jucat şi în mai multe piese de teatru, precum ”Take, Ianke şi Cadîr”, asigurând şi coloana sonoră pentru o parte din ele. Ioan Gyuri Pascu A colaborat cu mai multe posturi de televiziune, printre care TVR 1, Antena 1 şi Pro TV. A contribuit ca jurnalist sportiv şi comentator de sport şi a scris mai multe cărţi de spiritualitate şi pentru copii. 

 

Cele mai citite

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...
Ultima oră
Pe aceeași temă