13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialUniversal Channel se retrage din România. Care sunt motivele

Universal Channel se retrage din România. Care sunt motivele

Televiziunea americană Universal Channel se va retrage din România, ultima zi de emisie fiind 30 aprilie, relatează Mediafax

Decizia a fost luată de Universal Networks International după evaluarea portofoliului său de televiziuni din România, potrivit reprezentanţilor companiei.

Universal Channel, care a intrat pe piaţa din România pe 1 decembrie 2007, este cea mai importantă televiziune din portofoliul Universal Networks International şi difuzează filme hollywoodiene şi seriale, precum “Arcaşul”, “Doi bărbaţi şi jumătate”, Dexter”, “Castle” şi “CSI: Miami”.

Citește și: Sindicatul TVR, apel la Victor Ponta: Indexarea taxei TV până la 4,5 lei

După încetarea emisiei Universal Channel, UNI va rămâne prezentă pe piaţa audiovizualului din România cu televiziunile Diva şi E! Entertainment.

Ieşirea de pe piaţa audiovizualului din România a Universal Channel vine în contextul în care televiziunea a fost scoasă din grilele de cablu şi satelit ale RCS&RDS chiar în noaptea de Revelion.

Pe de altă parte, surse au declarat miercuri, că un alt motiv pentru retragerea din audiovizualul românesc ar fi acela că Universal Channel era o televiziune “foarte scumpă”, care difuza seriale americane imediat după premiera din SUA. Aceste costuri nu se justificau în condiţiile unei rate foarte mari a pirateriei din România, serialele difuzate de Universal Channel regăsindu-se pe mai multe site-uri ilegale, potrivit surselor citate.

Citește și: UPDATE. Canalele Universal Channel și Diva, scoase din grilă de RDS de Revelion. Vezi poziția canalelor

Universal Networks International, divizia internaţională de televiziuni a NBCUniversal, este una dintre cele mai mari companii de divertisment, furnizând conţinut şi branduri de calitate în peste 176 de ţări din Europa, Orientul Mijlociu, Africa, America Latină şi Asia Pacific. Portofoliul include brandurile Universal Channel, Syfy, 13th Street Universal, Studio Universal, E! Entertainment Television, The Style Network, DIVA Universal, Telemundo şi Golf Channel. De asemenea, Universal Networks International reprezintă şi televiziunea Movies 24.

NBCUniversal News Group operează şi televiziuniune CNBC şi NBC News la nivel internaţional.

Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...
Ultima oră
Pe aceeași temă