16.5 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialUniversitatea Spiru Haret o reclama pe Ecaterina Andronescu la Comisia de abuzuri...

Universitatea Spiru Haret o reclama pe Ecaterina Andronescu la Comisia de abuzuri din Camera Deputatilor si Senat

Universitatea Spiru Haret a decis joi sa sesizeze Comisia pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii a Camerei Deputatilor si Senatului cu privire la actiunile injuste ale ministrului Ecaterina Andronescu indreptate impotriva Universitatii Spiru Haret si a invatamantului privat in ansamblu, potrivit unui comunicat de presa, citat de Realitatea.net.

Spiru Haret solicita Comisiei sa se intruneasca in regim de urgenta pentru analizarea acestei situatii.

"Zilnic, Ministerul aduce prejudicii de imagine unui numar important de profesori de prestigiu si unui numar si mai insemnat de absolventi de facultate care au fost deja legitimati pe piata muncii", arata comunicatul.

"USH ii indeamna pe toti cei care doresc sa beneficieze de cursurile accesibile ale acestei Universitati de prestigiu, recunoscuta international, sa se inscrie la examenul de admitere, fara nici cea mai mica temere cu privire la viitor. Spiru Haret nu va fi desfiintata asa cum anumite grupuri interesate incearca sa sustina in presa la nivel de zvon. Vom continua dezvoltarea calitatii procesului de invatamant, vom continua investitiile in infrastructura si vom continua sa fim cea mai importanta institutie de invatamant privat", se spune in comunicatul de presa.

"Universitatea Spiru Haret condamna campania furibunda declansata de ministrul Ecaterina Andronescu impotriva celei mai prestigioase institutii de invatamant particular din Romania. Consideram ca actiunile coordonate de ministrul Educatiei sunt de rea credinta, lipsite de fundament legal si posibil justificate de interese legate de favorizarea concurentei. Nimic nu poate justifica comportamentul incorect al Ministerului care, sub pretextul unui control, culege informatii si documente de la sediul USH, pe care le raspandeste ulterior in presa deformat, precum un vanator de recompense", se mai arata in comunicat.

Universitatea Spiru Haret declara ca nu are nimic de ascuns si ca este dispusa sa puna la dispozitia presei orice fel de documentare. Conducerea universitatii precizeaza ca nu poate accepta executii sumare, venite exact in perioada de inscriere la admitere.

"Cel mai important lucru este ca legea sa fie respectata, iar USH a respectat-o ad literam", potrivit Universitatii.

Cele mai citite

Cîțu insistă să-l cheme pe Ciolacu la o dezbatere pe teme economice

Fostul premier Florin Cîțu (PNL) îl cheamă cu insistență pe premierul Marcel Ciolacu (PSD) la o dezbatere pe teme economice. În prezent, Cîțu este senator...

Creditele ipotecare au crescut cu 29% în primul trimestru din 2024

Creditele ipotecare noi acordate în primele trei luni ale acestui an au totalizat aproximativ 1,1 miliarde de euro la nivel naţional, în creştere cu...

Rusia avertizează Franța că-i va ataca eventualele trupe trimise în Ucraina

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de...
Ultima oră
Pe aceeași temă