10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Unul din bebeluşii internaţi la Spitalul Marie Curie a murit. Un...

UPDATE: Unul din bebeluşii internaţi la Spitalul Marie Curie a murit. Un alt copil a avut nevoie de resuscitare

UPDATE: 18.40: Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat luni la Parlament că ultimul raport pe care îl are privind copii cu sindrom hemolitic-uremic a pus în evidenţă trei cazuri cu infecţii cu Escherichia coli şi mai multe cazuri cu diverşi viruşi. 

“Ultimul raport pe care îl am a pus în evidenţă trei infecţii cu Escherichia coli enteropatogeni şi mai multe infecţii cu diverşi viruşi. Acest lucru nu leagă în niciun fel cazurile între ele. Acestea sunt datele de care dispun până în acest moment, continuăm investigaţiile, sunt oameni specializaţi care o fac şi sincer îmi exprim întreaga compasiune pentru pierderea pe care au avut-o cele două familii. (…)”, a afirmat ministrul, prezent în Parlament la dezbaterea “Ora Guvernului”. El a susţinut că s-au depus toate eforturile pentru identificarea problemei şi că până în urmă cu o oră acest lucru nu a fost posibil. 
La Spitalul “Marie Curie” sunt internaţi 10 copii cu sindrom hemolitic-uremic. 

UPDATE 13.34: Un alt bebeluş internat la Spitalul “Marie Curie” este în stare gravă, astfel că medicii l-au resuscitat şi intubat mecanic, iar încă unul este intubat, însă starea lui este stabilă. Totodată, alţi patru copii sunt la terapie intensivă, a declarat un medic de la Spitalul din Capitală.

“Ironia sorţii face ca la foarte scurt timp după ce s-a după ce s-a stins primul pacient, un al doilea să aibă o evoluţie izbitor de asemănătoare cu degradarea bruscă, violentă a stării generale. A fost şi el intubat, resuscitat. Este în momentul de faţă ventilat de aparatele de respiraţie artificială. (…) Medicamentos susţinem tensiunea arterială şi bătăile inimii. Am reuşit să facem o tomografie care ne confirmă faptul că a avut o sângerare cerebrală. Încercăm să stabilizăm situaţia, însă şi starea lui generală şi parametrii biologici şi nici analizele nu arată deloc bine”, a spus dr, Radu Tăbăcaru, citat de Agerpres.

Medicul a arătat că starea pacientului a fost “extraordinar de bună”. “La ultimul pacient (…) starea era extraordinar de bună. Stătea în funduleţ şi se juca cu jucării, urma ca luni să îl transferăm pe secţie. (…) Deci, ne putem aştepta la oricare dintre ei la surprize majore, încă lucrurile pentru aceşti pacienţi nu sunt foarte liniare”, a punctat Tăbăcaru. 

El a adăugat că pe Secţia de terapie intensivă a Spitalului “Marie Curie” sunt patru copii cu sindrom hemolitic-uremic, dintre care doi intubaţi. 

Medicul a precizat că la ceilalţi copii internaţi “în linii mari starea este aceeaşi ca în urmă cu câteva zile”. “La unul s-a întrerupt dializa, mai sunt trei care sunt cu dializă peritoneală. Diureza este în evoluţie pozitivă. Suntem optimişti”, a explicat medicul. 

Dr. Radu Tăbăcaru a completat că, în cazul copilului decedat, “a fost un eveniment acut”. “Bănuim că a fost vorba de o sângerare cerebrală. Formarea de cheaguri de sânge şi sângerarea fac parte din tabloul acestei boli şi alături de intestin şi rinichi, unde clar că s-au întâmplat evenimentele acestea, foarte probabil că s-a întâmplat şi în creier pentru că evoluţia a fost fulgerătoare, pe parcurs de câteva zeci de minute”, a spus medicul. 

El a precizat că se va face autopsie. “Toată situaţia este urmărită de poliţie s-a deschis un caz penal, se face necropsie la INML”, a conchis medicul. 

UPDATE 9.33: Un reprezentant de la Spitalul “Marie Curie”, Denise Stănescu, a declarat, luni, că trei dintre copiii aflaţi în stare gravă vor beneficia de investigaţii, trei au stare bună şi nu fac dializă.

Totodată, în ceea ce priveşte copilul decedat, Denise Stănescu a declarat că bebeluşul starea de a acestuia se deteriorase, deja, în momentul în care a ajuns la Spitalul “Marie Curie”. Fetiţa fusese internată în Capitală la 10 februarie.

—-

Unul dintre copiii internaţi, săptămâna trecută, la Spitalul “Marie Curie” din Capitală a murit, informează Digi24.

Duminică, cinci bebeluși din Argeș, tratați la Spitalul “Marie Curie” din Capitală, erau în continuare în stare gravă, astfel că doi dintre ei au fost ventilați mecanic, au anunțat reprezentanții spitalului. Aceștia au mai declarat că este puțin probabil să fie externat vreun bebeluș în cursul săptămânii viitoare, chiar dacă starea copiilor se îmbunătățește. În total, 11 bebeluşi erau internaţi, duminică, la spitalul bucureştean

Direcția Sanitar-Veterinară Argeș a demarat, sâmbătă, controale la un lanț de magazine din județ, după ce mai mulți părinți au declarat că le-au dat portocale copiilor.

Citeşte şi: Cinci bebeluși se află în continuare în stare gravă la Spitalul “Marie Curie”

“În urma discuțiilor pe care le-am avut cu șeful ANSVSA, ne-am autosesizat și am recoltat probe de la toate magazinele suspectate, care fac parte dintr-o rețea de magazine hipermarket din orașele Topoloveni, Curtea de Argeș, Câmpulung, Mioveni și Pitești. Ne referim doar la portocale, pentru că una dintre mame a spus că i-a dat copilului să consume portocale achiziționate din acel magazin. Este posibil să depistăm anumite pesticide” a declarat Daniel Lupu, director executiv al Direcției Sanitar-Veterinare Argeș.

Probele au fost trimise laboratorului din București, iar rezultatele sunt așteptate cel târziu marți.

Citeşte şi: E. coli face ravagii, autorităţile caută neputincioase

 

 

 

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...
Ultima oră
Pe aceeași temă