16.1 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialUPB: Nouă studenți, răniți în incendiul din Colectiv. Care este starea lor

UPB: Nouă studenți, răniți în incendiul din Colectiv. Care este starea lor

Nouă studenți ai Universității Politehnice din București au fost răniți în incendiul din clubul Colectiv, a precizat, pentru Agerpres, rectorul Mihnea Costoiu. 

El a spus că cinci dintre cei nouă studenți sunt în stare gravă, aflându-se la Terapie intensivă.

"Din nefericire avem nouă copii răniți în urma tragediei, dintre care cinci cu probleme mari. UPB a alocat burse speciale de câte 5.000 de lei pentru fiecare din cei răniți. Vom face o colectare de fonduri pentru a-i ajuta. UPB strânge fonduri pentru perioada următoare, având în vedere că vor avea nevoie de recuperare", a spus Mihnea Costoiu, care a menționat că vor mai fi alocate burse pentru acești studenți.

32 de persoane au murit în incendiul care s-a produs vineri noaptea, în clubul Colectiv. Alte 136 de persoane sunt în continuare în spital. Dintre ele, 90 sunt în stare foarte gravă și critică, potrivit ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu. Cei trei patroni ai localului au fost reținuți, luni seară. Procurorii PICCJ continuă cercetările în dosar. 

Cele mai citite

JYSK a lansat colecția de mobilier și accesorii de grădină pentru vara 2024

Retailerul scandinav de mobilier și decorațiuni pentru casă JYSK a prezentat noua colecție de mobilier...

Pandele a încercat să se autoplagieze și să-și ducă teza la Primăria Capitalei. Plagiat în toată Firea

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul-doctor de Voluntari, Florin Pandele, este acuzat că a comis furt intelectual. Se pare că Florentin Pandele ar fi încercat să se...

Sărăcie declarată, dar, în Securitate, cu Gușă plină

Ilustrație: Marian Avramescu În super anul electoral în curs, postul de telejustiție Realitatea începe să aibă un considerabil Plus de Gușă. Realitatea pe Păcur(ă)aru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă