10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Compania UPC, amendată cu 5.000 de lei, pentru introducerea opțiunii ”Extra...

UPDATE. Compania UPC, amendată cu 5.000 de lei, pentru introducerea opțiunii ”Extra Fotbal” în grila de programe a abonaților, fără acordul lor prealabil. Vezi poziția UPC

UPDATE 04 august:  UPC  România a trimis redacției următorul punct de vedere, pe care îl redăm integral:

”În urma apariţiei materialului privitor la presupusa sancţiune impusă UPC România de către ANPC pentru majorarea preţului abonamentelor, dorim să clarificăm faptul că această sancţiune se referă la un aspect distinct, şi nu la majorarea preţului. Astfel, sancţiunea cu avertisment primită de UPC România din partea CJPC Prahova a fost aplicată cu privire la activarea opţiunii Extra Fotbal, prin utilizarea mecanismului de opt-out. După cum am comunicat public prin declaraţia de presă din data de 23 iulie, în urma consultărilor cu ANPC şi din dorinţa de a veni în întâmpinarea intereselor consumatorilor, UPC România a luat decizia de a nu factura această opţiune fără acordul prealabil şi explicit al clienţilor. Majorarea preţului abonamentelor a fost realizată în mod independent de introducerea în grila de canale TV sau a opţiunii Extra Fotbal, cu respectarea legislaţiei în vigoare şi a drepturilor consumatorilor”, precizează UPC.

—-

Compania UPC România a fost amendată cu 5.000 de lei, pentru că a introdus opțiunea Extra Fotbal în grila de programe a abonaților, fără să încerce să obțină în prealabil acceptul clienților, au confirmat, vineri, reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Cosumatorilor pentru România liberă.

Reprezentanții ANPC au mai precizat că Autoritatea pune accent pe măsura de încetare a acestei practici comerciale a UPC.

Citește și: Cum vrea UPC să ”umfle” abonamentele clienților cu opțiunea Extra Fotbal

Abonații furnizorului de cablu UPC au fost anunțați că, de la 1 iulie, vor avea în grila de programe opțiunea ”Extra Fotbal”, care este gratuită 30 de zile, apoi va fi tarifată cu 10 lei pe lună. Dacă abonații nu făceau demersuri pentru dezactivare,urmau să primească facutri mai scumpe cu 10 lei.

În urmă cu două săptămâni, introducerea obligatorie a opțiunii Extra Fotbal în grila obligatorie a abonaților UPC a dus la numeroase reclamații ale clienților către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, cât și către asociații private care luptă pentru drepturile consumatorilor.

Citește și: UPC, după consultările cu ANPC: Pachetul Extra Fotbal, tarifat doar la cererea abonaților

Astfel, reprezentanții ANPC precizau, pentru România Liberă, că ”nu vor tolera prejudicierea drepturilor consumatorilor”.

În 23 iulie, UPC România a anunțat, într-un comunicat remis redacției, că opțiunea Extra Fotbal va fi tarifată doar cu acordul explicit al clienților, precizează compania, într-un comunicat remis redacției.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă