12 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Dăianu: Ruşanu a demisionat de la conducerea ASF. Dan Radu Ruşanu...

UPDATE. Dăianu: Ruşanu a demisionat de la conducerea ASF. Dan Radu Ruşanu a fost arestat, ieri, în dosarul Carpatica

UPDATE: Preşedintele interimar al ASF, Daniel Dăianu, a declarat, miercuri, că Dan Radu Ruşanu a demisionat de la conducerea ASF, anunţă Mediafax. Dăianu a făcut declaraţia la Senat, în timpul audierlor la comisia care anchetează activitatea ASF şi salariile şi indemnizaţiile imense pe care şi le-au acordat şefii instituţiei.

Dan Radu Ruşanu, fostul şef al ASF, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Decizia luată de magistraţii CAB este definitivă.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au judecat marţi recursul procurorilor la decizia Tribunalului Bucureşti, de a respinge propunerea de arestare preventivă a lui Dan Radu Ruşanu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, informează Digi 24.

Dan Radu Ruşanu a fost pus sub urmărire penală, săptămâna trecută, în dosarul „Carpatica”, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la abuz în serviciu, mai exact ar fi favorizat un asigurator în dauna altora de pe piaţă.

Citeşte şi: Băsescu: Ponta a făcut “trafic de influenţă” în cazul Ordonanţei ASF

În acelaşi dosar mai sunt urmăriţi penal, printre alţii, Laura Chiţoiu, soţia fostului ministru al Finanţelor, Daniel Chiţoiu. Ea este acuzată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Citeşte şi: Mafia ASF. Cererea DNA privind avizul de urmărire penală pentru Chiţoiu, trimisă la Comisia Juridică

În acelaşi dosar, anchetatorii solicită de asemenea aprobarea Parlamentului pentru urmărirea penală a lui Daniel Chiţoiu, fostul ministru al Finanţelor, suspectat şi el de abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat. Anchetatorii spun că el a iniţiat adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru a favoriza interesele Societăţii de Asigurări Carpatica. Daniel Chiţoiu spune că „nu este vinovat nici măcar 0,0001%”: „Am aflat din presă că a fost solicitată Camerei Deputaţilor avizarea începerii urmăririi penale împotriva mea. (…) Consider că acest lucru este un abuz privind anchetarea mea”, a declarat fostul ministru.

Cele mai citite

Ciolacu transmite că soarta colaborării dintre PSD și PNL se discută pe 10 iunie

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, marţi, că pe data de 10 iunie, ziua de după alegerile locale şi europarlamentare, va avea loc...

Roberta Metsola: Tbilisi, te auzim! Te vedem

Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, şi-a exprimat, marţi, sprijinul pentru poporul georgian, într-o postare pe reţelele de socializare, potrivit actualitate.org. Roberta Metsola, mesaj pentru georgieni:...

Dintre atâția ciocoflenderi politruci îngrijorați de soarta lui Piersic, în campanie, care va rămâne Buză umflată?

Ilustrație: Marian Avramescu Starea de sănătate a actorului Florin Piersic a devenit subiect arzător pentru ciocoflenderii aflați la putere, în aceste timpuri de campanie...
Ultima oră
Pe aceeași temă