12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Elevul din Filiaşi a murit din cauza unei lovituri în abdomen

UPDATE. Elevul din Filiaşi a murit din cauza unei lovituri în abdomen

UPDATE 3: Elevul de 14 ani din Fliaşi a murit în urma unui stop cardio-respirator, provocat de o lovitură în abdomen, este concluzia legiştilor care au făcut necropsia, relatează Mediafax

Legiştii susţin că, cel mai probabil, copilul ar fi primit doi pumni în abdomen. Ei mai arată că elevul avea julituri şi la mâini şi la cap, însă acestea nu au legătură cu decesul.

—-

UPDATE 2: Părinţii copilului din Filiaşi care a murit susţin că nu au primit nici o informaţie de la cadrele didactice referitoare la incident şi că lor li s-a spus că băiatului i s-a făcut rău, a căzut şi s-a lovit cu capul de un fişet, relatează Mediafax.

Ion Popescu, tatăl copilului mort, spune că el se afla la serviciu marţi după-amiază, fiind sunat în jurul orei 16.25 de către profesori, care i-au spus că băiatului i s-a făcut rău şi a fost dus la spital.

El spune că a aflat în cursul acestei zile că băiatul a murit în jurul orei 16.45, el fiind anunţat de către medici după aproximativ două ore, timp în care a stat pe holurile spitalului.

Bărbatul mai spune că abia miercuri dimineaţă a aflat de la televizor că fiul său ar fi fost împins de către un coleg de clasă, lui spunându-i-se, la spital, că băiatului i s-a făcut rău, a căzut şi s-a lovit cu capul de un fişet.

“Este incredibil ce s-a putut întâmpla la şcoală. Nu ştiu dacă îl pot învinovăţi pe celălat băiat pentru că sunt amândoi copii. Nu ştiu dacă s-au jucat sau s-au bătut. Până acum nu am luat legătura cu părinţii acelui copil”, a mai spus bărbatul, care se află la morgă ca să ridice trupul neînsufleţit al fiului său.

La rândul său, mama băiatului spune că înainte de incident ea fusese la şcoală pentru a se interesa de situaţia şcolară a copilului, iar la scurt timp a fost anunţată că trebuie să meargă la spital.

Băiatul care l-a împins pe copilul de 14 ani este crescut doar de tatăl său, mama fiind plecată la muncă în străinătate.

Tatăl copilului, Gugu Luţă, afirmă că fiul său este şocat de ceea ce s-a întâmplat şi spune că totul a pornit din joacă.

“A vrut să îl ia de gât, iar copilul s-a smuls, a mai făcut câţiva paşi şi apoi a căzut şi s-a lovit cu capul de dulap. Copilul meu este şocat, voi face tot posibilul pentru a-l duce la un psiholog pentru consiliere”, a spus bărbatul.

Psihologul şcolii, Valentina Dragă, spune că în mod cert copilul va avea nevoie de consiliere psihologică pentru că este şi la o vârstă critică, iar dacă are dezvoltat simţul constiinţei acest eveniment îl va marca.

—-

UPDATE 1: Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean Şcolar Dolj spun că, deocamdată, nu se pot pronunţa asupra vinovăţiei cadrelor didactice, în cazul de la Filiaşi, unde un elev a murit, după ce a fost bătut de un coleg. Ei au declarat că aşteaptă finalizarea anchetei penale de  către Parchet, conform Mediafax.


Un elev in varsta de 13 ani a murit în urma unei batai de la scoala. Evenimentul a avut loc ieri dupa amiaza la scoala din orasul Filiasi, potrivit Realitatea.net.

Doi elevi din clasa a şaptea s-au luat la harţă, imediat după ce profesoara a plecat la cancelarie.

Unul dintre elevi a fost dat cu capul de o uşă. Elevul a fost transportat la spitalul din Filiaşi, însă nu a mai putut fi salvat.

Potrivit anchetatorilor, incidentul a avut loc marţi după-amiază, în jurul orei 16.00, la şcoala generală din Filiaşi, la sfârşitul orei de religie.

La faţa locului s-a prezentat şi un procuror. Celălalt elev în vârstă de 14 ani va fi supus unei expertize psihiatrice, pentru a se vedea dacă a avut discernământ.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă