11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE: FOTO+VIDEO. Adjunctul secretarului de stat american a ajuns în România. Primele...

UPDATE: FOTO+VIDEO. Adjunctul secretarului de stat american a ajuns în România. Primele imagini şi discuţii de la întâlnirea Nuland-Băsescu

UPDATE. “Mă bucur să vă văd din nou aici, la Bucureşti. Este o onoare să vă avem aici. Trebuie să fiţi obosită după zborul prin Europa. Este o ocazie  pentru discuta problemele pe care le avem”, a spus Băsescu.

“Dar şi importanţa alianţei noastre. E o relaţie strategică foarte importantă cea dintre SUA şi România”, a răspuns Victoria Nuland.

“Sper că micile neînţelegeri nu vor afecta esenţa relaţiilor noastre bilaterale”, a mai spus Traian Băsescu. Nuland a replicat că se află în România “pentru a celebra 10 ani de apartenenţă la NATO, pentru a vorbi despre tot ceea ce am făcut împreună şi despre cum mergem mai departe”.

Despre summitul NATO organizat în 2008 la Bucureşti, Nuland a spus: “A fost un moment istoric pentru ţara dumneavoastră şi pentru noi toţi”.

UPDATE. Pe site-ul Adrministraţiei Prezidenţiale au fost postate mai multe imagini de la primirea Victoriei Nuland, adjunct al Secretarului de Stat pentru Europa şi Eurasia al Statelor Unite ale Americii, la Cotroceni. Şeful statului a salutat venirea oficialului american la Bucureşti.

 

Sursa: Hotnews You Tube

—-
UPDATE.
Întâlnirea, Băsescu-Nuland care a început la ora 20.15 şi s-a desfăşurat fără accesul presei, a durat peste o oră, încheindu-se în jurul orei 21.30, când oficialul american a părăsit sediul Administraţiei Prezidenţiale.


UPDATE.
Prima imagine de la întâlnirea Victoria Nuland- Traian Băsescu, a fost postată de Ambasada SUA, pe pagina de Facebook.

”Adjunctul pentru afaceri europene şi eurasiatice al secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland, se întâlneşte cu Preşedintele Traian Băsescu. Victoria Nuland se află în România pentru a discuta relaţiile bilaterale, probleme regionale şi eforturile de consolidare a statului de drept”, scrie Ambasada SUA.

—-

UPDATE. Victoria Nuland se va întâlni cu preşedintele Băsescu la ora 20.15, la Palatul Cotroceni, în Salonul Albastru, conform unei informări a Administraţiei Prezidenţiale.

UPDATE: Adjunctul secretarului de stat american, Victoria Nuland, a ajuns în România, vineri seară, conform B1 TV.

Oficialul american are întâlniri programate chiar din această seară.

Citeşte şi: Corlăţean se întâlneşte cu Victoria Nuland sâmbătă

Adjunctul secretarului de stat american, Victoria Nuland, soseşte azi într-o vizită de două zile în România şi se va întâlni cu preşedintele Traian Băsescu şi cu ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, dar nu şi cu premierul Victor Ponta. Nici preşedintele Senatului, Crin Antonescu, nu va fi prezent la discuţii.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, miercuri, că programul premierului Victor Ponta era făcut de multă vreme şi nu putea fi modificat pentru a include o întrevedere cu asistentul secretarului american de Stat, Victoria Nuland.

Citeşte şi: Ponta, killerul justiţiei băsiste. America îşi mobilizează trupele

Oficialul american are pe agendă „chestiuni bilaterale şi regionale, inclusiv eforturile de întărire a statului de drept”, semn că acţiunile coaliţiei USL din „marţea neagră” nu au trecut neobservate.

“Este o vizită pe care eu o calific ca binevenită, cred că este extrem de oportun să discutăm şi vom discuta, cu siguranţă, în primul rând aspectele legate de Parteneriatul Strategic, care este un parteneriat ce reprezintă cheia de boltă a politicii externe româneşti. Vom discuta cu siguranţă şi aspecte regionale, există mare interes în expertiza României (…) Şi vom discuta, cu siguranţă, toate aspectele care pot fi de interes pentru ambele părţi. Am văzut chestiunea cu statul de drept. Eu cred că este o vizită binevenită pentru a avea aceast dialog şi a clarifica eventuale chestiuni care trebuie clarificate”, a declarat ministrul de externe Titus Corlăţean.

Citeşte şi: Consilier al premierului Victor Ponta: România nu este o colonie a SUA

Victoria Nuland se afla într-un turneu european, având stabilite întâlniri cu oficiali din Olanda, Germania, Lituania, România şi Franţa. Temele de discuţie sunt: Securitatea euroatlantică, Securitatea nucleară, Parteneriatul Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii, foarte probabil Acordul de liber schimb UE-SUA, precum şi toată aria de probleme globale în care Statele Unite cooperează cu Uniunea Europeană şi cu statele vizitate.

Agenda lui Nuland publicată de Departamentul de Stat arată că oficialul american a alocat fiecărei etape – Haga, Berlin, Vilnius şi Paris – câte o singură zi. Numai vizitei la Bucureşti doamna Nuland i-a acordat două zile – un semn de interes şi de preocupare din partea americanilor pentru ceea ce se întâmplă în România. În afară de faptul că vizita la Bucureşti este singura care are alocate două zile, este şi singura în care oficialul american are pe agendă „întărirea statului de drept”.

Citeşte şi: Citeşte şi: Succesoarea lui Philip Gordon vine la Bucureşti

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă