13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialUrmărirea penală în cazul lui Oprescu, EXTINSĂ. Procurorii au instituit sechestru pe...

Urmărirea penală în cazul lui Oprescu, EXTINSĂ. Procurorii au instituit sechestru pe casa edilului și a iubitei lui

Procurorii anticorupție au extins urmărirea penală pentru spălare de bani, abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și constituire a unui grup infracţional organizat  în cazul lui Sorin Oprescu. Decizia procurorilor DNA vine în ultima denunțurilor mai multor persoane, potrivit unor surse judiciare. 

De asemenea, procurorii au institutit sechestru pe casa edilului și a partenerei lui de viață, în vederea confiscării extinse. 

Procurorii arată că s-a dispus indisponibilizarea prin sechestru a cotei indivize de 5/6 dintr-un imobil situat în Bucureşti, sectorul 1, cu o suprafaţă utilă totală de 244,19 mp (inclusiv, logie, terasă, loc de parcare la demisol și boxa) şi cota parte indiviză ce reprezintă 101,64 mp teren, ambele bunuri aflate în proprietatea lui Sorin Oprescu, până la concurența valorii de 1.264.531,8 lei.

De asemenea, s-a dispus indisponibilizarea prin sechestru a unui imobil aparținând partenerei de viață a lui Sorin Oprescu, situat în București, sectorul 1,  până la concurența valorii de 2.411.019,01 lei.

 La dispunerea acestei măsuri s-au avut în vedere prevederile referitoare la confiscarea extinsă, se arată într-un comunicat al DNA. 

Primarul suspendat al Capitalei a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de luare de mită. Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, în 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucureşti, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv şi fiind suspendat din funcţie, din 15 septembrie.

Citește și: REFERAT DNA – document atașat. Cum funcționa rețeaua lui Sorin Oprescu

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susţinând că în 5 septembrie, în baza unei înțelegeri prealabile cu șeful Administraţiei Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, şi cu fostul său şofer Cristian Stanca, zis “Grenadă”, a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea şi Octavian Alin Petroi, denunţători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoșoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracțională a lui Popa și l-ar fi menținut în funcție, susţin anchetatorii.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Allen Coliban(USR) îl provoacă pe George Scripcaru(PNL-PSD) la o dezbatere privind viitorul Brașovului

Primarul USR al Braşovului, Allen Coliban, care candidează pentru un nou mandat, l-a provocat, sâmbătă, la o dezbatere privind viitorul oraşului pe principalul său...

O bonă din București a lovit copilul pe care îl avea în grijă. Femeia a fost reținută

Vineri, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 22 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele...

Salome Zurabișvili, președintele Georgiei, s-ao opus prin veto legii ‘influenţei străine’

Preşedintele Georgiei, Salome Zurabişvili, a anunţat sâmbătă că s-a opus prin veto legii criticate a 'influenţei străine', care a suscitat proteste masive în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă