4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialVa candida sau nu Traian Băsescu la Primăria Capitalei?

Va candida sau nu Traian Băsescu la Primăria Capitalei?

Mișcarea Populară își va definitiva listele de candidați la funcțiile de primar de municipii pe 16 ianuarie, în cadrul unui Colegiu Național al formațiunii, a declarat președintele MP, Traian Băsescu.

“S-a făcut o analiză a stadiului pregătirii listelor de candidați, atât pentru alegerile la funcția de primar, cât și listele pentru consilii locale și județene. Analiza va fi definitivată pe 16 (ianuarie — n.r.), când vom avea Consiliul Național (Colegiul Național — n.r) care se va ține la Parlament. În momentul de față, avem candidații pentru toate municipiile capitale de județ, dar și pentru municipiile care nu sunt capitale de județ. Lista va fi definitivată pe data de 16 și va fi făcută cunoscută”, a anunțat Traian Băsescu, marți, într-o conferință de presă, la finalul unei ședințe a Consiliului Național Executiv al MP.

Potrivit Agerpres, El a adăugat că MP va intra în cursa electorală pentru alegerile locale cu obiectivul de a obține un scor de 10% — 12%. “Constatăm în continuare dezavantajele faptului că domnul președinte Iohannis a promulgat legea alegerilor locale dintr-un singur tur. Este o eroare din mandatul meu pe care a avut ocazia să o corecteze și nu a făcut-o. Este un dezavantaj pentru un partid cum este Mișcarea Populară. De asemenea, un alt dezavantaj pe care-l constatăm este acea obligație de a avea liste de susținători pentru candidații la funcțiile de primari. Și unde vedem dezavantajul? Nu atât la orașe și municipii, dezavantajul este în comune. Acolo oamenii se cunosc toți, ei între ei, și întotdeauna în mediul rural sunt mai secretoși cu opțiunile lor și mă îndoiesc că partidele mici vor avea șanse să obțină cu ușurință cele 100 de semnături, spre exemplu, sau 1% din populație să semneze pe liste pentru a putea fi înscris în cursa electorală ca primar. (…) Imaginați-vă că într-o comună se cunosc toți, vor opta tot pentru partidele vechi, pentru partidele mari, PNL sau PSD. Deci, tot pentru USL vor opta oamenii pentru a nu-și crea probleme știind că șansele mai mari sunt ale celor din USL”, a susținut Băsescu.

Întrebat despre o posibilă candidatură a sa la Primăria Capitalei, el a răspuns: “Vreți să vă spun secrete? Niciodată nu am exclus, dar nici nu am afirmat că o voi face”. El a adăugat că va anunța decizia sa pe acest subiect “la momentul potrivit”.

În context, acesta a arătat că MP nu vizează alianțe, întrucât dorește să se prezinte în fața electoratului ca un partid care face o altfel de politică. “Această construcție politică, Mișcarea Populară, este o construcție pentru viitor. (…) Obiectivul nostru nu este să facem niște alianțe cu care să ajungem la Putere, obiectivul nostru este să construim pentru alegerile din 2020 un partid de 35 — 40%, credibil și care să poată fi o alternativă la cele două partide care au trecut prin tranziție — PSD și PNL. (…) Deci nu avem ca obiectiv să negociem cum să dăm câțiva miniștri. Vom avea politic ce vom avea, după alegeri, și nu pentru a intra în alianțe cu care să guvernăm. (…) Deci nu vizăm nicio politică de alianțe, nu antamăm nimic, nu discutăm cu nimeni probleme legate de alianțe”, a spus Băsescu.

Totodată, el a ținut să dezmintă “zvonul” unor preluări în MP din UNPR. “Am văzut un zvon, controlat, cum o să preiau eu, Mișcarea Populară, UNPR-ul. Nu există asemenea discuții, nu avem nicio legătură cu această dezinformare vehiculată în media. Noi înțelegem unde este marea problemă. Se încearcă a se acredita ideea că și Mișcarea Populară este ca toate partidele, ia traseiști … Nu avem această politică, vrem să ne menținem cu emblema de partid nou, chiar dacă eu sunt vechi, dar îți trebuie și câțiva bătrâni pe lângă casă. Partidul își menține structura de 85% oameni care nu au mai făcut niciodată politică până acum. Deci nu avem în vedere preluări, nici de la UNPR, nici de la PDL, nici de la PSD, nici de la Geoană, nici de la nimeni”, a dat asigurări președintele MP.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă