18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialVameş şi agent de politţie de frontieră, trimiși în judecată de DNA...

Vameş şi agent de politţie de frontieră, trimiși în judecată de DNA pentru complicitate la contrabandă cu ţigări

DNA a decis a trimis în judecată un vameş de la Moraviţa şi un agent de poliţie de frontieră, fiind acuzaţi de abuz în serviciu şi complicitate la contrabandă, după ce au permis intrarea în România a două maşini încărcate cu ţigări de contrabandă.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în noaptea de 5 spre 6 aprilie, Cristian Flaviu Matei şi Răzvan Nicu Darie, fiind de serviciu la Punctul de Trecere al Frontierei (PTF) Moraviţa, pe sensul de intrare în ţară, au permis, în mod deliberat, intrarea în România, a două autoturisme încărcate cu ţigări de contrabandă.

Acest lucru, susţin anchetatorii, s-a realizat fără ca autoturismele să fie oprite în dreptul inscripţiei "STOP", fiind astfel ocolit sistemul automat pentru citirea plăcuţelor de înmatriculare. Ulterior, nu a fost efectuat controlul vamal şi nici nu s-au înregistrat în fişele de evidenţă ale autoturismelor datele de identificare ale acestora.

În 6 aprilie, în urma efectuării unor percheziţii domiciliare, au fost descoperite cele două autoturisme, în interiorul lor fiind găsită cantitatea de 41.124 pachete de ţigări.

"Pentru această cantitate de ţigări, cuantumul prejudiciului cauzat bugetului de stat prin neplata taxelor vamale, accizelor şi TVA este de 473.720 lei", conform anchetatorilor.

În cauză, procurorii au pus sechestru pe un imobil şi un teren intravilan, ambele aparţinând lui Cristian Flaviu Matei.

Dosarul a fost trimis pentru a fi judecat de magistraţii de la Tribunalul Timiş.

Cele mai citite

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...

Ciolacu s-a întâlnit cu românii din Qatar: “Sunt ferm convins că în Qatar câștigați mult mai bine”

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în fruntea unei delegații guvernamentale în Qatar, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiește în această țară...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...
Ultima oră
Pe aceeași temă