19.1 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialVasile Blaga a fost audiat la DNA în dosarul accidentului de mașină...

Vasile Blaga a fost audiat la DNA în dosarul accidentului de mașină al șefului IPJ Bihor. Chestorul Popa a făcut accidentul cu autoturismul liderului PNL. DNA nu are însă competențe în anchetarea tamponărilor

Copreședintele PNL Vasile Blaga a fost audiat, luni, la Direcția Națională Anticorupție, ca martor în dosarul accidentului de mașină al chestorului Liviu Popa, fost șef al IGPR și actual șef la IPJ Bihor.

Blaga a ieșit de la DNA după mai puţin de 30 de minute şi a declarat că a dat o serie de clarificări în legătură cu un accident uşor care a avut loc în Braşov, în urmă cu două săptămâni şi în care a fost implicată maşina sa. Vasile Blaga a precizat că el nu se afla la volan.

Vasile Blaga a mai spus că, acum două săptămâni, l-a rugat pe Popa să îi scoată din garaj o mașină veche, pe care a tamponat-o într-un accident, în timp ce era în concediu de odihnă. Specialiștii spun, însă, că DNA nu are competențe în anchetarea accidentelor de mașină. În acest doar poate fi vorba de cel puțin trafic de influență pentru mușamalizarea tamponării. Competenta DNA central e atrasă de funcția lui si gradul lui Popa: sef IPJ si chestor. 

"Eu l-am rugat să-mi ia masina din garaj pt că fiind diesel, trebuie rulat. M-au intrebat dacă e masina", a mai spus Blaga.

Înainte să intre la DNA, Blaga a spus că ”habar” nu are despre ce este vorba: "Am fost chemat în calitate de martor în dosarul 175/2016".

În 5 septembrie, chestorul Liviu Popa a făcut accident când se afla la volan în mașina lui Blaga. În acel moment, co-președintele PNL era plecat din România.

„Nu a fost nimic grav, de altfel eu îmi continui drumul spre Bucureşti cu aceeaşi maşină. Am vrut să depăşesc un TIR, am ieşit pe contrasens şi am lovit o maşină care venea din faţă”, a declarat şeful Poliţiei. Potrivit chestorului, evenimentul rutier a fost o simplă tamponare. „Nu au fost nici răniţi şi nici pagube materiale”, a spus atunci Liviu Popa. 

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov, comisarul şef Liviu Naghi, a declarat, la momentul producerii accidentului, că evenimentul rutier nu a rămas înregistrat ca o simplă tamponare, întrucât s-a soldat cu rănirea unei persoane.

"Şoferul de 48 ani din Bihor s-a angajat într-o depăşire, fără să se asigure, pe centura Braşovului, şi a intrat într-o coleziune cu o maşină care circula din sens opus. În urma accidentului, o doamnă de 36 de ani, pasageră în maşina lovită, a fost rănită uşor dar a refuzat internarea în spital", a explicat reprezentantul Poliţiei Braşov. Acesta este motivul pentru care poliţiştii Serviciului Rutier Braşov au deschis pe numele ofiţerului orădean o lucrare penală care va fi solutionată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov. "S-a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, la fel ca în orice altă situaţie similară", a spus Naghi.

Cele mai citite

Cetăţenii români vor putea călători în Turcia, în scop turistic, cu buletinul

Cetăţenii români vor putea călători în Turcia în baza cărţii de identitate pe o perioadă de maxim 90 de zile, potrivit unui decret semnat...

Veste bună pentru iubitorii de animale de companie! Târg de adopții organizat de ASPA la Arena Națională

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) organizează un târg de adopţii de animale de companie, pe 26 mai, la Arena Naţională. Astfel, cei care...

Decretele semnate astăzi de președintele Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 21 mai 2024, mai multe decrete. Iată decretele semnate astăzi de Klaus Iohannis: Decret privind promulgarea Legii pentru ratificarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă