12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialVasile Dîncu susține că n-a fost în vacanță cu Sebastian Ghiță în...

Vasile Dîncu susține că n-a fost în vacanță cu Sebastian Ghiță în Seychelles. Ghiță spune însă că au fost împreună în Toscana

Fostul ministru Vasile Dîncu susține că el n-a fost în concediu în Seychelles împreună cu Sebastian Ghiță și Florian Coldea.

Declarația lui Dîncu, oferită vineri publicației Q Magazine, apare după ce Sebastian Ghiță afirma, în ultima sa înregistrare de televiziune, că el ar fi petrecut mai multe concedii în străinătate, alături de Florian Coldea, de George Cristian Maior și de Vasile Dîncu.

Fostul ministru al Dezvoltării, Vasile Dîncu, a declarat pentru revista Q Magazine următoarele: “Am fost în  Seychelles, dar nu cu ei, ci cu soția, în altă perioadă decât cea în care se spune că ar fi fost Sebastian Ghiță alături de Florian Coldea”.

Aspectul ciudat al acestei declarații este că Sebastian Ghiță a afirmat că el a fost în concediu cu Dîncu în Toscana, nu în Seychelles. Despre vacanța în Toscana, în care Ghiță spune că au fost împreună, fostul ministru Dîncu nu menționează nimic.


Citește și: Sebastian Ghiţă revine cu noi acuzaţii la adresa prim-adjunctului SRI: Am fost în vacanţe împreună cu Coldea şi Dîncu

“Nu a fost singura vacanţă cu Coldea. În octombrie 2012 am fost Vasile Dîncu şi cumnatul meu Cristi Anastasescu în Toscana la o vilă”.


Numele fostului ministru al Dezvoltării apare în mai multe dintre înregistrările transmise de Sebastian Ghiță, după ce acesta a dispărut, la data de 21 decembrie 2016. Ultima apariție publică a lui Ghiță a fost la o reuniune într-un sediu SRI, alături de membrii fostei comisii parlamentare de control asupra SRI.

Dosarele lui Sebastian Ghiță

În 31 martie, procurorii DNA Ploieşti l-au pus sub control judiciar pe cauţiune, în al patrulea dosar în care acesta este urmărit penal pentru corupţie, cauţiunea fiind stabilită la aproximativ 13 milioane de euro, reprezentând a zecea parte din averea estimată a parlamentarului.

În aprilie 2016, procurorii DNA Ploieşti au admis cererea deputatului Sebastian Ghiţă de constituire a cauţiunii în limita sumei de 59 milioane de lei, după ce parlamentarul a depus garanţii reale imobiliare şi mobiliare asupra mai multor bunuri imobile, bunuri mobile reprezentând echipamente ce aparţin unei societăţi comerciale şi opere de artă, toate în valoare de 86 milioane de lei.

În acest al patrulea dosar, Sebastian Ghiţă este acuzat de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, două infracţiuni de dare de mită, şantaj, cumpărare de influenţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. În caz sunt judecaţi mai mulţi politicieni, poliţişti şi procurori de rang înalt din judeţul Prahova, fiind trimişi în judecată procurorul Liviu Tudose, adjunctul şefului Parchetului Curţii de Apel Ploieşti, procurorul Aurelian Mihăilă, fostul adjunct al aceluiaşi parchet, Constantin Ispas, fostul şef al DGA Prahova şi Viorel Dosaru, fostul şef al Poliţiei Prahova.

În acest dosar, un complet de trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis, în 16 decembrie, cererea fostului deputat de ridicare a interdicţiei de părăsire a ţării „Fără încuviinţarea organului competent”, aceasta fiind una dintre obligaţiile din cadrul controlului judiciar. Decizia nu este definitivă şi a fost contestată de procurorii DNA Ploieşti la Completul de cinci judecători al ICCJ.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă