14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialVasile Marica: Tabla de şah a corupţiei din vămi a fost construită...

Vasile Marica: Tabla de şah a corupţiei din vămi a fost construită la Palatul Cotroceni

Preşedintele Sindicatului “Pro Lex”, Vasile Marica, respinge din nou acuzaţiile care îl implică în corupţia din sistemul vamal şi afirmă, într-o conferinţă de presă ţinută joi seara, că însuşi preşedintele Traian Băsescu ar purta o vină pentru ilegalităţile comise în vămi.

În virtutea acuzaţiilor pe care i le aduce lui Traian Băsescu, Vasile Marica îi cere preşedintelui demisia.

Marica spune că preşedintele Băsescu s-ar fi pus de acord cu fostul şef de vamă Marius Ungureanu, cel care l-a acuzat pe sindicalist de luare de mită, pentru denigrarea sa.

Vasile Marica, dezlănţuit

Pe un ton vehement, Vasile Marica a precizat: “Acest infractor, Marius Ungureanu, a purtat negocieri cu Traian Băsescu din 4 până pe 14 februarie, când preşedintele a făcut declaraţii despre mine. Acest individ a vrut să vorbească cu preşedintele să-i garanteze că va primi funcţia de şef al vămii Constanţa. Anunţ public să ştie că acest individ se laudă că a înregistrat discuţia lui cu preşedintele şi e şantajabil. Îl anunţ pe Traian Băsescu că dacă stă cu infractorii la masă nu e preşedintele meu”.

Mai mult, Vasile Marica susţine că Marius Ungureanu ar fi încercat să-l abordeze în trecut pentru a-i cere iertare: “Acest Ungureanu a venit acum un an la mine în birou şi mi-a spus că nu este vrednic să-l ierte Dumnezeu pentru toate relele pe care le-a făcut”.

De asemenea, Vasile Marica îi cere europarlamentarului PDL Cristian Preda să recunoască faptul că el i-a comuncat preşedintelui faptul că pentru numirile în funcţii în sistemul vamal se cer bani.

“Tabla de şah de care se vorbeşte a fost construită la Cotroceni de consilierul Sebastian Lăzăroiu. Tabla de şah este reprezentantă de baronul local şi de cel care numeşte în funcţie. Blejnar şi Ialomiţianu nu au forţă împtriva baronului local”, mai spune Marica, care adaugă că va prezenta un document privind modul în care se fac numirile în funcţii.

Ungureanu: “Marica este încolţit”

După cele afirmate de Vasile Marica, Marius Ungureanu a intrat în direct la Antena 3 şi a ţinut să se disculpe: “Eu nu am făcut puşcărie, aşa cum a zis Marica. Am fost condamnat la un an cu suspendare pentru – chipurile – că am lipsit de la serviciu. Nu l-am văzut în viaţa mea pe preşedintele Băsescu, nu m-am întâlnit cu dânsul. Domnul Marica acuma este încolţit”.

Preşedinţia: “Sunt minciuni

Şi Administraţia Prezidenţială a reacţionat la declaraţiile liderului sindical. Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Valeriu Turcan, a menţionat, pentru Mediafax, că afirmaţiile lui Vasile Marica sunt minciuni, el precizând că liderul Sed Lex doreşte să abată atenţia de la problemele pe care le are.

Turcan a mai spus că Preşedinţia nu doreşte să intre în dialog cu Marica.

Scandalul corupţiei din vămi s-a intensificat după ce, într-un interviu acordat pentru România liberă, Traian Băsescu a afirmat că aşa-numita Regină a jocului de şah al corupţiei din vămi se găseşte printre sindicalişti.

Claudiu Berbece
Claudiu Berbecehttp://claudiu-berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă